INSIDER

Tragédia: így halt meg az omladozó pincében a kilencéves mezőcsáti kisfiú

Egész Mezőcsátot megrázta a tragédia: a kilencéves Kevint siratják, akire ráomlott egy pince csütörtök délután. Az öttagú család gyászol, a rendőrség pedig keresi, ki a felelős a kisfiú haláláért.
  • Szerző: Ripost

Kevin a négyéves húgával és egy másik rokon kisgyerekkel játszott a házuk udvarán, Mezőcsáton az Arany János utcában. A gyerekeknek az az ötletük támadt, hogy átmennek a szomszéd telekre, ahol egy omladozó, 150 éves pince is van. Izgatta fantáziájukat az elhagyatott hely.

Sokszor jártak át játszani, csoda, hogy eddig nem történt baj

– mondta a %%-nak a kisfiú egyik gyászoló rokona, Barna Gyula.

"A telek tulajdonosa ugyanis csak félig kerítette el a birtokot, a nagykapu ezúttal is nyitva állt. A gyerekek a pince lejáratához mentek, és ott Kevin fejére esett egy hatalmas betondarab, ami agyonütötte, azonnal meghalt. A négyéves húgának a kezét törte el. Kevin édesanyja, nevelőapja és két kistestvére borzasztó állapotban van az eset óta" – tette hozzá a rokon.

Úgy tudja, a telek tulajdonosa megjelent a baleset helyszínén, de olyan zavarban volt, hogy nekikoccant autójával a mentőnek.
Nem csoda, hiszen számolhat vele, hogy felelősségre vonják. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, mi történt, szakértőket is bevontak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?