INSIDER

Továbbra is nagy a homály Tóth Bertalan titkos kínai útjáról

Miből fizette Tóth Bertalan a kínai utazását, saját költségére utazott, vagy pedig az MSZP-nek járó költségvetési forrásból fedezték az utazás költségeit, kikkel találkozott Tóth Bertalan a kínai útja során, és milyen témákban folytatott megbeszélést?
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Mint ahogy a %% megírta, az MSZP elnöke nagy titokban Pekingben járt.

Az utazással kapcsolatban az Origo Tóth Bertalannak, valamint az MSZP sajtóosztályának több kérdést is feltett, ezekre azonban egyelőre nem kapott választ.

Így többek között arra voltak kíváncsiak, miből fizette Tóth Bertalan a kínai utazását? Saját költségére utazott, vagy pedig az MSZP-nek járó költségvetési forrásból fedezték az utazás költségeit?

Szerették volna megtudni, hogy

a kínai kommunista párt meghívására érkezett-e Pekingbe az MSZP elnöke, valamint a kínai kommunista párt mennyiben állta a költségeket, ha az ő meghívásukra érkezett?
 

Érdeklődtek arról is, hogy miért nem adott ki hivatalos közleményt a párt az utazásról? Miért nem tartották szükségesnek, hogy nem beszélnek a pártelnök kínai utazásáról?

Szerették volna azt is megtudni, kikkel találkozott Tóth Bertalan a kínai útja során, és milyen témákban folytatott megbeszélést? Végezetül pedig arra is kíváncsiak voltak, hogy az MSZP elnöksége tudott-e az utazásról. Ha tudott, akkor milyen mandátummal küldte el a pártelnököt? Ha nem tudott róla, akkor miért nem tájékoztatták az elnökséget?

Az MSZP válasza

A párt Origónak küldött válaszából kiderült, hogy „meghívás esetén, a diplomácia szabályainak megfelelően zajlanak az események, melyeknek az MSZP-re eső költségeit a párt saját forrásaiból fedezi. A delegációink jellemzően 1-2 fővel tesznek eleget nemzetközi kötelezettségeinknek” – közölték.

Tóth Bertalant a pekingi „Egy övezet, egy út” konferenciára és az ahhoz kapcsolódó csúcstalálkozóra és díszvacsorára a Kínai Kommunista Párt hívta meg. A szállást a meghívó fél állta – tették hozzá.

A párt válaszából azonban nem derült ki, hogy pontosan kikkel is találkozott Tóth Bertalan Pekingben, és milyen mandátummal érkezett a kínai fővárosba.

 

Azzal kapcsolatban, hogy miért titkolóztak az útról, azt a választ kapta az Origo, hogy az MSZP tapasztalatai szerint a magyar választókat kevésbé foglalkoztatja a pártok külkapcsolatainak állapota. 

   

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?