INSIDER

További hófúvás jöhet – videó!

Havas esőre és hófúvásra is kell még számítani, vigyázzunk, mert az utak csúszhatnak!
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. A hajnali óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik majd viharos 60-85 km/h lökések. Kelet, délkelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv, jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat. Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén 5-6 cm tapadó hó is eshet. Nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában számíthatunk. A Mecsekben azonban, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Videó:

A várható téli időjárásra tekintettel felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a szokásosnál jóval óvatosabban vezessenek! – írja a police.hu.

Tartsanak nagyobb követési távolságot az előttük haladó mögött, míg előzésnél és kikerülésnél számoljanak az oldalszéllel! Mindig tartsák szem előtt a látni és a látszani elvet! Ne feledjék, rossz látási viszonyok között hosszabb a reakcióidő, míg csúszós úton megnő a féktávolság. Ha muszáj útra kelniük, számoljanak a szokásosnál hosszabb menetidővel, és vezessenek lassan, körültekintően!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?