INSIDER

Tovább szépül a főváros: megújul a Lánchíd környéke is

Döntött a kormány: egymilliárd forintból megújítják a Lánchíd környéki közterületeket - a Clark Ádám teret, a Széchenyi teret és a Petőfi Sándor utcát.
  • Szerző: RIPOST

Természetesen maga a Lánchíd is megújul a következő években, erre hatmilliárd forintot szán a kormány. Korábban szó volt arról, hogy a híd felújítása során a járdákat is kiszélesítenék, erre a további egymilliárdot különített el a kormány. A Műszaki Egyetem szakértői azonban arra jutottak, hogy a hídon a járdák szélesítése komoly többletterheléssel - és többletköltséggel - járna. Ezért a kormány visszavonta a járdaszélesítés támogatását és úgy döntött: az egymilliárd forint pluszt inkább a Lánchíd környéki területek felújítására fordítja - közölte pénteken Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester közös közleményében.

A döntés értelmében fejlesztik és megújítják a közterületeket a Duna mindkét partján, azaz a híd felújításával együtt megkezdik a budai oldalon a Clark Ádám tér, a pesti oldalon pedig a Széchenyi tér és a Petőfi Sándor utca rekonstrukcióját. Sőt, tervezik a Pest - Buda vonalon egy gyalogosfolyosó kialakítását is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?