INSIDER

Tömegfelháborodás alakult ki Pestszentlőrincen, mert a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat

Több százan írták, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja.

A bejelentés hírére valóságos tömegfelháborodás alakult ki a poszt alatt, több száz kommentelő azt kifogásolta, hogy

a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást.

Sokan közülük arról is írtak, hogyha módjuk lett volna, gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot. Ilyen reakciók érkeztek a baloldali polgármester posztjára:

„Nem is hívtak, hogy van lehetőség oltásra.”

„72 éves anyukám regisztrált, a háziorvosnak (SZTK) jelezte, hogy ő elfogadja a kínai vakcinát, ennek ellenére senki nem kereste még oltásügyben...akkor hogy lehet, hogy nem volt gazdija a kínai vakcináknak?”

„Két ismerősöm is azonnal indulna az oltásért! Ne küldjék vissza, lenne rá jelentkező!”

„Mi kértük volna! Hol nem volt jelentkező? Remélem, hogy ez csak valami vicc! Rögtön mennénk, ha szólnának!”

Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével egyeztetett tavaly májusban

„Kedves Szaniszló Úr! Mi itt a kerületben bölcsődei dolgozókként és oltásra regisztráltakként nagyon szívesen felvesszük a kínait, oroszt, bármelyik oltást. Ezt már jeleztük Önök felé mindenféle csatornán keresztül. Nem értem, hogy ilyenkor legalább miért nem kerülhetünk sorra, ha már vissza kell küldeni ezeket a fel nem vett oltásokat.”

„De mi az, hogy nem volt jelentkező???? Férjemmel első nap regisztráltunk, várjuk folyamatosan a behívót, de semmi ... Ezek szerint csak oda kell menni, hogy oltást szeretnék??? Vagy mi az, hogy ”nem volt jelentkező„?”

„Tisztelt Polgármester Úr! Nekem nincs kifogásom a kínai oltóanyag ellen. Kérem, tegye lehetővé, hogy akár már holnap reggel beoltsanak!”

„Szociális gondozónő vagyok. Mi nem kaptunk még oltást. Mi miért nem kaphattuk meg, ha megmaradt?”

Szaniszló egyébként posztja végén cinikusan hozzátette, hogy „továbbra is kérünk mindenkit, jelentkezzen az oltásért”.

Gyurcsány Ferenc pártja a kezdetek óta bizonytalanságot próbál kelteni a Sinopharmmal körül, Szaniszló Sándor mai akciója is ebbe a körbe illeszthető.

Újabb százezer kínai oltóanyag érkezett szerdán Pekingből – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóban.

Szijjártó Péter azt mondta, a kínai vakcina 43 nappal előbb érkezett a szerződésben vállalt határidőnél, így ennyivel hamarabb kezdhetik oltani vele az embereket. „Negyvenhárom napot nyerünk, életeket és egészségeket nyerünk” – emelte ki.
Hozzátette, hogy a kormánygépnek, amely a vakcinákat hozta, „nem lesz nyugta” a következő napokban és hetekben sem: hamarosan újra elindul keleti irányba, hogy újabb több százezer oltóanyagot hozzon Magyarországra.
A tárcavezető úgy fogalmazott, gőzerővel zajlik a védekezés a világjárvánnyal szemben. „Jól látható, hogy a vírus nem enged” – fűzte hozzá.
Szijjártó Péter azt mondta: napról napra érkeznek hírek európai országokból a vírus újabb támadásáról.
„Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezés felvegye a kesztyűt a támadás sebességéhez képest. Ehhez oltóanyagra és oltásra van szükség. Minél előbb érkeznek meg az oltóanyagok, annál előbb be tudják adni a magyar orvosok azokat a magyar embereknek, és ezáltal újabb magyar emberek válhatnak védetté” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a videóban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?