INSIDER

Tömeges nyitás: Az étterem, amelyik csatlakozott a kezdeményezéshez, csak zárva tart

Ma volt a baloldal által szervezett tömeges nyitás nagy napja. A térképre felkerült három belvárosi hely közül egyet sem találtunk nyitva.
  • Szerző: Ripost

Kudarcba és káoszba fulladt a tömeges üzletnyitás című kezdeményezés. Az illegálisan nyitva tartó helyekről egy térképet is készítettek a szervezők. Ez három helyet mutatott Budapest belvárosában, akik a nyitás mellett döntöttek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: A felirat hazudik, nem nyitottak meg

 

Hétfőn azonban mind a három zárva tartott. Egyikükről kiderült, hogy nem is tudott arról, hogy bárki felrakta őket a térképre, másikuk már rég bezárt, a haradik pedig... Nos, ő csatlakozott a tömeges nyitás kezdeménezéshez, de oly módon, hogy nem nyitott ki.

Mi is nehezen értjük, de beszéljenek ők helyettünk. A novembertől ”megszokott„ feltételek szerint tartunk nyitva február 1-től is, lévén vendégkörünk nagyja a pandémia előtt is elvitelre vásárolt tőlünk” – írja az egyik csatlakozott hely, majd folytatja a gondolatmenetet: „Azért adjuk a nevünket a kezdeményezéshez, hogy bátorítsuk a kialakult helyzettel nehezebben megküzdő társainkat abban, hogy merjenek olyan megoldásokkal előrukkolni, melyek jogilag és járványügyileg is bevethetőek – folytatódik a bejegyzés.

A tömeges nyitás kezdeményezés azonban, amelyhez a nevét adta, egyáltalán nem legális, hiszen éppen a járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozásoknak szegülne ellen.

Úgy tűnik azonban, hogy a legtöbben be sem vállalták, sokan pedig később futamodtak talán meg, amikor megtudták, milyen szankciók várnak rájuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?