INSIDER

Többórás várakozások, lezárt határátkelők nehezítik a közlekedést

Az ünnepek miatt nagyon megnövekedett a forgalom a határátkelőknél. Háromórás várakozás alakult ki a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél és 15 órától ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke Közúti Határátkelőhelyet.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az átlagos napokhoz képest az elmúlt 24 órában duplájára nőtt a forgalom a határátkelőknél.
A romániai határátlépés azért növekedett meg ennyire, mert Magyarországon keresztül most mennek haza az ünnepekre a külföldön dolgozó román állampolgárok.
A Magyarországgal közös határszakaszon összesen 169 ezer személy és 50 ezer jármű átkelését jegyezték. A legforgalmasabbnak ezúttal is a nagylaki autópálya-átkelő bizonyult, amelynél az elmúlt 24 órában több mint 70 ezer személy és több mint 20 ezer jármű jelentkezett be- vagy kilépésre – írja a Transindex.
De nem csak a romániai szakaszon, hanem Röszkénél is van fennakadás.
15 órától csak kilépésre használható ez a határátkelőhely – írja a rendőrség.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentik a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya átkelőn a belépő sávokból további kettőn biztosítanak lehetőséget a kilépésre, így a két röszkei átkelőn, összesen 15 forgalmi sávon léphetnek majd ki az utasok az országból.
Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni.
A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?