Létrehozva: 2020.12.12.

Több mint 2 millió nyugdíjas levélben is regisztrálhat az oltásra

A kormány mindenkit előzetes jelentkezésre biztat.

Több mint 2 millió nyugdíjas postai úton is regisztrálhat a koronavírus elleni oltásra – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalán.

Több mint 2 millió nyugdíjas honfitársunk postai úton is regisztrálhat a koronavírus elleni oltásra. A erről szóló küldemények kézbesítése várhatóan az év utolsó hetéig zajlik Több mint 2 millió nyugdíjas honfitársunk postai úton is regisztrálhat a koronavírus elleni oltásra. A erről szóló küldemények kézbesítése várhatóan az év utolsó hetéig zajlik. Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. december 12., szombat

Dömötör Csaba videójában elmondta: az erről szóló küldemények kézbesítése már megkezdődött és várhatóan az év utolsó hetéig tart. A levélben lesz egy tájékoztató Müller Cecília országos tisztifőorvostól, a regisztrációs űrlap, és egy előre megcímzett válaszboríték. A visszaküldés ingyenes.

Az államtitkár kiemelte: az oltás ingyenes és önkéntes lesz, ami azt is jelenti, hogy ha valaki jelentkezett, akkor az nem jelent kötelezettséget.

Azt mondta: mindenkit arra bíztatnak, hogy regisztráljon. „Napról napra közelebb kerülünk a tömeges oltáshoz, addig is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít” – fogalmazott Dömötör Csaba.

A vártnál alacsonyabb részvétel mellett és alacsony fertőzöttséggel zárult a célzott csoportos tesztelés első és második köre a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében. Az első körben 181 506-an teszteltették magukat, közülük 2,44 %-nak lett pozitív a mintája. A második körben 186 143-an éltek a lehetőséggel, és csak 1,9%-uk bizonyult pozitívnak. A célzott csoportos gyorstesztek száma hozzáadódott a honlapon látható mintavételi adatokhoz. A gyorstesztelés most a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozóival folytatódik. Az egészségügyi és szociális dolgozók tesztelése szintén folytatódik, ez esetben az intézmények maguk szervezik a tesztelést, amelyhez a kormányhivatalok biztosítják a gyorsteszteket.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta

Az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány vizsgálja az idősek védett vásárlási sávjának felfüggesztését. Az élelmiszerüzletekben, patikákban, drogériákban jelenleg hétköznapokon 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között működik az idősek védett vásárlási idősávja, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli, más időpontban is vásárolhatnak.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Varga Judit: senki soha nem mondta meg a kormányból, hogy mit csináljak a magánéletemben

ripost.hu

Kiderült Szoboszlai titka: rászokott a különleges piára

hirtv.hu

Varga Judit: Magyar Péter nem feltétlenül az az ember a magánéletében, akit ő mutatni akar a külvilágnak

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

INSIDER

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten