INSIDER

Titkos fejfát kapott az éhen halt gyöngyösi kisbaba

Teljes titokban, pap és gyászmise nélkül temették el a másfél éves gyöngyösi lánygyermeket, akit szülei halálra éheztettek.
  • Szerző: G. J.

Az Egri Törvényszék szerdai ítélete szerint a gyermek pokoli kínok között halt meg 2016. májusában, mert az anyja nem táplálta. A baba 18 hónapos korára egy újszülött súlyára fogyott. A bíróság ítélete szerint a szülők szándékos emberölést követtek el, az anyát 18, az apát 15 év fegyházra ítélték.

A %% úgy értesült, hogy az áldozatot egy Gyöngyös melletti faluban, a nagyszülők részvételével temették el, a fejfájára még a teljes nevét sem írták ki, csak ennyi állt rajta: K. Kiara. Szülei akkor már előzetes letartóztatásban voltak, hiába kérvényezték, hogy kimehessenek a sírhoz, nem engedték meg nekik. Ahogy azt sem, hogy egymással tartsák a kapcsolatot. Az anya az ítélethirdetés után újra kérte a bírótól a kapcsolattartást, ám ebben a kérdésben egyelőre nem született döntés.

Nem engedik Kiara nővérét a nagyszülőkhöz

A tragédia idején egy négyéves kislányt is neveltek a gyöngyösi szülők, ő nevelőszülőkhöz került, az egyik Heves megyei településre. Úgy tudjuk, hiába kérték nagyszülei, hogy magukhoz vehessék, ezt egyelőre nem engedi a gyámhatóság. Arra hivatkoznak, hogy rendszeresen látogatták mindkét unokájukat, és ők sem vették észre, hogy a kisebbik gyermek milyen kórosan sovány.