INSIDER

Tilos a nőknek engedély nélkül műfogsort és tangát hordani?

10 hihetetlen jogszabály Amerikából, ami lehet, hogy elsőre viccesnek tûnik, de valójában ma is élő és hatályos törvény, ami a nők jogait korlátozza.
címkék:

Íme, egy lista, a teljesség igénye nélkül, hogy 2015-ben még mindig mi illegális Amerikában egy nőnek

Magassarkú viselése - a kaliforniai Carmelben a nők nem viselhetnek magassarkú cipőt a város határain belül engedély nélkül. A törvénynek talán annyi létjogosultsága lehet, hogy a város tele van macskaköves utcácskákkal, és ha valakinek baja esne, már rohanhatna is a bíróságra!

A szőrősség - az Új Mexikóbeli Carrizozo-ban illegális, ha egy nő borotválatlanul jelenik meg a nyilvánosság előtt. Ez konkrétan azt jelenti, hogy semmiféle szőr nem fedheti. Nem könnyű szavakat találni, még inkább okokat, hogy mitől maradt még ma is meg ez a törvény. Főleg, hogy ma már újra a szőrös nő a divat!

A férj farzsebébe nyúlni - őrület, de tényleg van ilyen törvény! Mégpedig Marylandban. Az oké, hogy a törvényhozás átszövi az élet minden területét, és szükség is van ésszerű határokra, de ez?

Csiklandozni - A csendes városkában Maine-ben illegális egy nőt megcsiklandozni porolóval az álla alatt. Bár valóban ez egy igen dühítő dolog, de vajon mi történhetett, hogy ezt törvénybe kellett iktatni?

És miért nem vonatkozik ez a szabály férfiakra is?

Műfogsort viselni- Vermontban a következő törvény született: a nőknek engedélyt kell kérniük a férjüktől, ha fogpótlást, műfogat kell csináltatniuk. Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Mi történik akkor, ha a férj nem ad?

A rendetlen háztartást vezetni - Ki tudja, mi ihlette ennek a jogszabálynak a születését, de Maryland-ben akár 6 hónap szabadságvesztést is kaphat egy lusta asszonyka!

Hot dog pultosoknak tangát hordani- Elég furcsán hangzik, de úgy tűnik Floridában kicsit szigorúbbak az ÁNTSZ-nél! Biztos megvolt rá az okuk, hogy meghozták ezt a kicsit belemenősnek tűnő szabályt!

Kettőnél több szexjátékszert tartani - Arizonában, egy háztartásban maximum 2 szexjáték lehet! Miért pont kettő?

Hajszárító búra alatt aludni- Floridában a nők pénzbüntetést kaphatnak, ha elalszanak a hajszárító alatt, és szintén büntetésre számíthat a fodrászat tulajdonosa is.

A végére pedig egy gyöngyszem New York-ból.  

A legtöbb amerikai államban tilos a topless, itt szerencsére megengedett. Viszont tiltják, hogy egy nő testhezsimulós ruhában jelenjen meg nyilvánosan!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?