INSIDER

Tévedésből 80 millió forintot kapott a rokkantnyugdíjas Terike, meglépett a pénzzel

Az asszony azonnal BMW-ket vásárolt és egy bőröndnyi készpénzzel lelépett.
  • Szerző: Ripost

Igazi vagyon ütötte egy faddi rokkantnyugdíjas markát. Egy cég már hosszú évek óta havi kártérítést fizetett H. Terézia számlájára, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett a cég titkára véletlenül az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utalt át Terikének.

Az asszonynak több sem kellett: rohant a bankba, három nap alatt három részletben kivette a teljes összeget, majd Németországba utazott. Előtte alaposan bevásárolt, két X6-os BMW-t is lefoglaltak nála később, és volt nála egy bőröndnyi készpénz is. A német zsaruk Passauban ütöttek rajta, Terike pedig most bíróság előtt felel a pár hétnyi jólétért.

"Nem ismerem el, hogy sikkasztottam" – jelentette ki csütörtökön a bíróságon Terike, aki azt azért bevallotta: feltűnt neki, hogy abban az ominózus hónapban „kicsit” nagyobb összeget kapott a cégtől.

"De én csak jóhiszeműen, ab­ban a tudatban vettem fel a pénzt, hogy a kft. az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságom fizette ki. Nagyon megörültem, de elismerem, nem számoltam utána, hogy mennyire pontos az összeg" – magyarázta Terike.

A cég szerint azonban ők többször is figyelmeztették az asszonyt a hibára, felszólítást küldtek neki. Végül a rendőrök intézkedtek, és a rácsok mögé is került. A rokkantnyugdíjas végül ta­valyelőtt, májusban sza­badult. Azonban több tízmillió még min­dig hiányzik az összegből, így még mindig a bíróságra kell járnia.

Ha bűnösnek találják, sötét jövő és hosszú, rácsok mö­gött töltött évek elé néz­het, ugyanis nemcsak a hi­ányzó 90 ezer eurót, az­az 22 millió fo­rintot kö­vetelnek rajta, de a 2016. október 26-tól az összeg utáni késedelmi kamatot is behajtanák Terikén, emellett két év bö­r­tönbüntetést is kértek rá.

"Hajlandó vagyok meg­téríteni a kárt, de nem vagyok rá képes" – jelentette ki a vádlottak padján. Az asszony nem fogadta el az előkészítő tárgyalásán rámért 2 évet, így a per júliusban folytatódik - írta a Bors.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?