INSIDER

Terrorral fenyegette a szupermarketet Sándor

Elképesztő, hogy egyesekből milyen reakciókat vált ki a koronavírus-járvány okozta feszültség. Egy 54 éves férfi egyenesen arra vetemedett, hogy terrorcselekménnyel fenyegetett meg egy fővárosi üzletet.
  • Szerző: Ripost

Ugyan az 54 éves budapesti férfi az ígéretével ellentétben nem robbantott, de a kimondott szónak hatalmas súlya van, P. Sándor így jócskán megütheti a bokáját. A férfit azzal vádolják, hogy idén április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát, s azt sérelmezte, hogy a COVID-19 vírussal összefüggő járványhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodik és kérte a rendőrség intézkedését ez ügyben. Aznap délután még egyszer felhívta a segélyhívót és sérelmezte, hogy a reggeli bejelentése óta semmilyen változás nem történt, továbbá közölte, hogy a rendőrségnek két napja van arra, hogy rendet tegyen, különben ő fog maffiamódszerekkel: bemegy egy Molotov-koktéllal és majd ő bezárja a boltot. A telefonhívás során az 54 éves férfi a multinacionális vállalatok járványhelyzet idején tanúsított magatartását kifogásoló kijelentéseket is tett. Ezt követően lement az áruházhoz és annak falára, valamint hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző trágár kifejezéseket írt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több mint fél évvel azután, hogy a zsaruk az ágyából kiszedték és börtönbe csukták, az ősz hajú, szakállas férfit kéz- és lábbilincsben vezették tegnap a bíróságra. Az ügyész négy év fegyházat kért rá, de ő nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A nyíltan antiszemita nézeteket valló férfi az előkészítő ülésen nem tagadta a terhére rótt cselekményeket, csupán az azokban való bűnösségét, védekezése szerint ugyanis azokkal nem követett el bűncselekményeket. Elmondása szerint őt csak a jó szándék vezérelte. Arról beszélt, hogy szerinte az üzlet veszélybe sodorta az embereket, de nem intézkedtek, amikor szólt nekik. Ahogy a rendőrök sem vették komolyan, ezen pedig nagyon felhúzta magát. Mint mondta, ő csak azt akarta elérni, hogy komolyan vegyék, a hatóság pedig intézkedjen.

A férfiről kiderült, hogy az édesanyjával él, aki súlyos beteg és mozgássérült. Éppen ezért azt kérte, hogy engedjék haza hozzá. A bíró ezt elfogadta, s még a tegnapi nap folyamán egy nyomkövetővel a lábán hazaengedték. A tárgyaláson Sándor vállalta az arcát és egy vallási jellegű példabeszédet adott elő. A következő tárgyalása februárban lesz, ahol az elmeorvos szakértőt fogják meghallgatni. A bíró tegnap egyébként többször is figyelmeztette, hogy ne beszéljen trágárul – írja a Bors.

Az ügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és falfirka miatt rongálással vádolja. Az erőszakos férfit annak ellenére engedték tegnap haza, hogy korábban késsel fenyegetés és rongálás miatt indult vele szemben eljárás.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?