INSIDER

Terhes tini is meghalt a lovaskocsi-balesetben

Egy 15 és egy 13 éves lány, valamint egy 21 éves férfi vesztette életét a segesdi tragédiában, ahol egy lovaskocsi és egy autó ütközött. A Ripost megtudta, az elhunyt 15 éves lány két hónapos terhes volt.
  • Szerző: Ripost

Egy kivilágítatlan, ötfős lovaskocsit kapott hátulról telibe egy furgon a 68-as főút egy kivilágítatlan szakaszán Segesd külterületén csütörtök este.

„15-20 perccel a baleset előtt, egy szűk és sötét kis utcába befordulva én is találkoztam a lovasszekérrel, keresztül-kasul cikáztak a lóval az úton” – mondta el a -nak egy arra közlekedő autós, aki tapasztalt sofőrként is nehezen tudta elkerülni a balesetet.

„A balesetet szenvedett lovaskocsin öten utaztak. Egy 15 éves lány a helyszínen, egy 13 éves lány és egy 21 éves férfi pedig a kanizsai kórházban vesztette életét, s a két túlélő is kórházi kezelésre szorul” – mondta el a -nak Orbán Zoltán rendőr őrnagy, a Somogy megyei rendőrség szóvivője. Lapunk információi szerint a 15 éves elhunyt lány két hónapos terhes volt. A karambolt a szekeret húzó vemhes ló sem élte túl, súlyos sérüléseket szenvedett, több helyen eltört a lába, nem lehetett megmenteni, ezért a vadászok lelőtték – tudta meg a .

Lovaskocsira is érvényes a KRESZ

A lovaskocsit hajtónak szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekednie, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között pedig az első állat bal oldalán fehér vagy sárga, az utolsó állat bal oldalán piros, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?