INSIDER

Te is így teszel? Kiderült, milyen nyaralást terveznek a magyarok idén

Az idei évre tervezett, már lefoglalt utazások közel felét meghiúsította a koronavírus-járvány, de aki nem adja fel és mégis utazik, az elsősorban a belföldi úticélok között keresgél, és a választás legfontosabb szempontja az, milyen biztonsági intézkedéseket tett a szálláshely.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Bár az utazási kedv nem csökkent, minden második ember a szálláshely biztonságos higiéniájától teszi függővé a foglalást, és idén a belföld lesz a nyerő – többek között ez derült ki a Marketing Professzorok online utazási felméréséből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Májusban internetes kutatás során kérdezték meg az embereket és az derült ki, hogy a megkérdezettek 45,8 százalékának volt az idei évre foglalása, amely meghiúsult a járvány miatt. A koronavírus megjelenése azonban nem szegte kedvünket, bár a megkérdezettek 83 százaléka idén inkább belföldön marad. A hazai utazást tervezők 65 százaléka szeretne új helyeket kipróbálni.

Megkérdezték azt is, milyen feltételekhez kötik az utazás megkezdését. A válaszadók negyede a járvány terjedésétől tette függővé utazását. Minden második ember viszont csak akkor indul nyaralni, ha megbizonyosodik arról, hogy a szálláshelyen betartják a biztonsági intézkedéseket és higiéniai követelményeket. Számít az is, melyik szállásadó vállal visszafizetési garanciát egy esetleges újabb korlátozás esetére.

Várnak a szomszédban is

Hello, Kanizsa néven indít turisztikai programot a vajdasági Magyarkanizsa, szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket. A helyi magyar emlékek és legendák felelevenítésére helyezik a hangsúlyt. Azt ígérik, nyelvi nehézség nélkül ismerkedhetünk a szerb kultúrával és a helyi magyar hagyományokkal, a két nemzet gasztronómiájával, a Tisza természeti kincseivel, a kisváros ugyanis többségében magyarajkú. Ez az a település, ahová „Megy a gőzös” a magyar népdalban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?