INSIDER

Te döntheted el, kik kapják idén az Arany Medál-díjat

Még december 1-ig lehet szavazni arra, melyik művész kapjon Arany Medál-díjat. Minden egyes szavazat számít.
  • Szerző: Ripost

Az Arany Medál Díjat 2008 óta minden évben a közönségszavazatok alapján ítélik oda, a rangos elismerést eddig olyan művészek vehették át, mint Törőcsik Mari, Halász Judit, Till Attila és Bálint András. A voksokat még december 1-ig lehet leadni Az év írója, Az év színésze, Az év színésznője, Az év rendezője, A legígéretesebb fiatal tehetség díja és Életműdíj kategóriában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Márton András, Osváth Judit, Halász Judit, Thuróczy Szabolcs, Till Attila, Németh Gábor, kezükben az Arany Medál-díjjal a közönségdíj 2016-os átadásán, a Bethlen Téri Színházban, Fotó: Börcsök Zsófia­

- A járvány elleni védekezés miatt nem tarthatjuk meg az eredetileg december 15-re tervezett díjátadót – mondta a -nak Mészáros Márton újságíró, a díj alapítója.

A győzteseket ezért csak a február végére áthelyezett díjátadó előtt jelentjük be, mert nem akarunk egyetlen művésznek sem csalódást okozni.

A 2020-as év győzteseinek zenés-irodalmi műsorral egybekötött díjátadót a 2013 óta állandó helyszínül szolgálóló Bethlen Téri Színházban tartják. A szavazatokat az [email protected]címre várják, de leadható az erzsébetvárosi Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló moziban is.

Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas színmûvész, az Arany Medál-díj –az év színésze kategória gyõztese – szelfit készít Mészáros Blankával, az év színésznõje kategória gyõztesével a díjátadási ünnepségen a Behlen Téri Színházban 2019. December 4-én. A díjra a közönség az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban szavazhatott.

Az Arany Medál-díjat Mészáros Márton újságíró alapította tizenkét évvel ezelőtt. Az unikális kulturális közönségdíjat a koronavírus-járvány ellenére is átadják 2021-ben. A szavazás október 25-én indult. A kezdeményezés évente több tízezres szavazótábort mozgat meg.

És ezeket olvastad már?