INSIDER

Tarlós leoltotta Karácsonyt és bejelentette: ingyenessé tenné a parkolást

Ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületében Tarlós István. A főpolgármester bejelentésével a pazarló zuglói parkolási szerződésekre reagált.
  • Szerző: K. G.

– Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, és csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük – jelentette be a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester a tarthatatlan zuglói parkolási helyzetre reagálva.

Napi egymillió forintjába kerül a helyieknek a rossz parkolási szerződés, Karácsony Gergely pedig képtelen megoldani a problémát, noha a képviselők is úgy döntöttek: fel kell bontani az előnytelen megállapodást. A helyzet odáig fajult, hogy lassan milliárdos veszteséggel kell számolnia a kerületnek.

Karácsony komolytalan

A Haladás sem pipiskedik, hogy ő szeretne indulni a Bajnokok Ligájában

– fogalmazott a Nemzetnek Tarlós, hozzátéve: Karácsony Gergely mögött semmilyen valós teljesítmény nincs. – Szinte nap mint nap önellentmondásba keveredik. A parkolási szerződés felmondását is megszavazta, majd betámadta a saját igen szavazatát. Komolytalan politikus – jelentette ki Tarlós István.

Papp Imre, a zuglói önkormányzat jegyzője olyannyira elmerült a jogászkodásban, hogy szerinte nem lehet felmondani azt a mostani parkolási szerződést, ami egymillió forint mínuszt „termel” naponta a kerületi önkormányzatnak, mert ez esetben kártérítést kellene fizetniük.

Trükkök és időhúzás

– A jegyző a polgármester beosztottja, ezért nehéz azt kizárni, hogy Papp nem Karácsony Gergely utasítására cselekedett. A jelenlegi parkolási szerződés minden egyes nap egymillió forint pénzkidobást jelent a zuglóiaknak, ám a polgármester ezt mindenféle trükkel megpróbálja fenntartani, elhúzni annak felmondását – reagált Kocsis Máté a zuglói jegyző kijelentéseire.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a képviselő-testület döntése egyértelmű, mivel Karácsony Budapest legelőnytelenebb parkolási szerződését kötötte, s azt haladéktalanul fel kellene mondania.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?