Létrehozva: 2020.07.10.

Tarlós István díszpolgár lett

A csepeli önkormányzat a díszpolgárává választotta az egykori főpolgármestert, Tarlós Istvánt.

Csepel díszpolgára lett Tarlós István! Az egykori főpolgármester kitüntetéséről a XXI. önkormányzat számolt be egy közleményben, ahol meg is indokolták döntésüket.

Fotó: MTI

„Tarlós István városvezetői megbízatásának kezdete három évtizedre nyúlik vissza, amikor is a rendszerváltás utáni első önkormányzati választásokon Óbuda-Békásmegyer közügyeinek elsőszámú alakítójává vált. Eredményes, lelkiismeretes, a lokális érdekeket mindenkor előtérbe helyező polgármesteri munkásságának köszönhetően 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben is nagy fölénnyel választották újra a kerület lakosai. Az irányítása alatt 1990 óta elvégzett munka teljes mértékben igazolást nyert, hiszen négy cikluson keresztül, 16 évig irányította a III. kerületet. 2006 és 2010 között a Fővárosi Közgyűlés meghatározó tagjaként tevékenykedett.

2010-ben elsöprő többséggel választották meg Budapest főpolgármesterévé. Két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg. A fővárosi érdekek mindenkori érvényesítése iránt elkötelezett városvezető a kormánnyal való erős szimbiózissal élve Budapest fejlesztésén és élhető nagyvárossá történő alakításán fáradozott. Vezetése alatt Budapest több elismerést is kapott, mint például a legélhetőbb kelet-európai város, vagy 2019-ben Európa legjobb uticélja.

Tarlós István főpolgármesteri munkássága során mindvégig szívén viselte Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak. Csepel infrastruktúrájának eddigi legnagyobb volumenű beruházására a támogatásával kerülhetett sor: a Fővárosi Önkormányzat kiemelt projektjeként épülhetett meg a Csepeli Gerincút I. szakasza. Továbbá olyan régóta várt nagyszabású csatornafejlesztés valósult meg a kerületben Tarlós István hathatós közbenjárásával, melynek eredményeként Csepelen 54 kilométer szenyyvízcsatorna hálózat épült meg.

A közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására Csepelnek megítélt támogatásból épülhetett meg a Szent Imre téri pavilonsor, újulhatott meg a Polgármesteri Hivatal homlokzata, korszerűsíthettük a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont épületeit, fejleszthettük a Kolonics György sétány közvilágítását és a Daru-dombot, újítottuk meg és hoztuk létre a Brenner János teret. A TÉR-KÖZ pályázaton elnyert pályázati összegből megkezdődhetett a Napközis Tábor régóta várt komplex megújítása is és 2019-ben került sor a fővárosi támogatásból teljeskörűen felújított Rákóczi Kert – Családok Parkja átadása is. Ez Csepel legkedveltebb szabadidős helyszíne, amire budapesti, sőt, országos szintén lehetünk büszkék. Tarlós István főpolgármester támogatásának köszönhetően Csepelen valósulhatott meg az országos szinten is egyedülálló integrált tornapark és játszótér a Simon Bolivár sétányon.

Tarlós István nem csupán felismerte, hogy Csepel, Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagy mértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához.

A köz szolgálatában polgármesterként eltöltött közel 30 éve alatt számtalan alkalommal bizonyította, hogy a saját közösségéért, legyen szó Óbudáról vagy

a nemzet fővárosáról, a szó eredeti és legnemesebb értelmében politizál. Kiváló integráló személyiség, hiszen felismerte, hogy az önkormányzati ügyek döntő többsége nem pártpolitikai ügy. Hivatása során mindig a közösség számára legjobb megoldásokat keresi, legyen szó stabil, kiszámítható és fenntartható működésről, városfejlesztésről vagy közösségteremtésről.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Észak Rómája - mesébe illő város a szomszédban

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

magyarnemzet.hu

Mike Tyson félmeztelenül bunyózott a nyílt utcán + videó

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány