INSIDER

Tarlós István: Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa

A polgárőrök munkája miatt 10 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma is.
  • Szerző: Ripost

A polgárőrök rendészeti egyeztető fórumán vett részt Tarlós István. Budapest főpolgármestere kiemelte az eseményen: statisztikai adatok alapján Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosának számít, ennek megvalósulásában pedig elvitathatatlan érdeme van a polgárőröknek.

Hozzátette azt is, hogy

az elmúlt évben 10 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma,

ehhez hozzájárult az 1700 budapesti polgárőr 300 ezer órányi szolgálata. A főpolgármester elmondta, hogy a főváros közbiztonságának fenntartására 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben felére csökkent a bűncselekmények száma. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenrangú partnerként tekint a polgárőrökre – tette hozzá.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Budapest közbiztonságának nagyon komoly hatása van az egész ország közbiztonságára. Megfogalmazása szerint húsz éve csapnivaló volt a város közbiztonsága, 2010 után azonban gyökeresen megváltozott a helyzet, mára Budapest az egyik legbiztonságosabb város világszerte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?