INSIDER

Születésnapja előtt került kórházba János, kétéves kislányát hagyta hátra

Több napig küzdött a koronavírusos családfő az életéért, de sajnos nem tudott felépülni. Felesége egyedül maradt kislányukkal.
  • Szerző: Ripost

Kovács János március 22-én, egy nappal a 39. születésnapja előtt került kórházba kétoldali tüdőgyulladással. A felesége szerint nem volt beoltva a koronavírus ellen, de ismert alapbetegségről sem tudott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapesten dolgozott biztonsági őrként. Mivel rosszul lett, a főnökei hazaküldték. Ő azonban nem tudott Györkönybe utazni, inkább a fővárosban élő szüleihez sietett még 17-én. Mivel az állapota nem javult, ki kellett hozzá hívni a mentőket - írja a Bors.

Flóra és anyukája lovaglással kapcsolódik ki
Fotó: Bors

„A férjemmel telefonon beszélgettem szinte naponta, de meglátogatni nem tudtam. Az orvosok április 8-án telefonáltak, és közölték, ha szeretnék tőle elköszönni, be kell hozzá mennem. Akkor még érvényben volt a nyolc óra utáni kijárási tilalom, ezért lehetetlen volt leszerveznem a felutazást és a visszajutást, különösen annak fényében, hogy az akkor még csak kétéves kislányom, Flóra felügyeletét is meg kellett volna oldanom. Este ismét szóltak a kórházból, hogy még néhány óráig ki tudják húzni, máskülönben János nem éri meg a reggelt” – mondta Anikó, aki megkérdezte az orvostól, mit látna, ha bemenne a hitveséhez.

A nő jelenleg iskolába jár, és jövőre fog végezni mérlegképes könyvelőként. Az élete csak Flóráról és a munkáról szól . Szombatonként lovasoktatóként dolgozik, miközben próbál aranykalászos gazdaként érvényesülni.

Hiába volt életerős férfi János, legyőzte a koronavírus
Fotó: Bors

„Gépek tartották életben és csövek lógtak ki belőle, mert vért és infúziót is kapott. Vesedialízisen is át kellett esnie. Másodpercek alatt kellett döntenem. Elengedtem” – emlékezett vissza a családanya, akinek férje elvesztése után megszaporodtak a teendői.

Anikó minden hajnalban négy órakor kel, hogy megetesse és megfejje a szomszédos gazdaságban tartott száz tehenet. Rajtuk kívül el kell látnia három saját lovát, két kutyáját és öt macskáját.

„Minden munkát el tudok végezni a ház körül, hiszen meg kellett tanulnom a férjem nélkül élni. Én vágom a fát, fűtöm be a kazánt. A kislányom adja az életem értelmét, nélküle feladnám. Szeretnék neki az apja nélkül is biztos jövőt. Már megértette, hogy János nem jön többé haza, mert a csillagok közé költözött” – tette hozzá az édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?