INSIDER

Szülei nélkül nő fel az üllői fegyveres bankrablók gyereke

Vádat emelt egy fiatal, kisgyermekes házaspár ellen a Monori Járási Ügyészség több rendbeli fegyveres rablás miatt. Az eladósodott pár ugyanis meglehetősen rossz kiutat választott nehéz helyzetéből.
  • Szerző: Ripost

A vádirat szerint a házaspár 2016. év közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint a családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki. Nem volt már honnan több hitelt felvenni, képtelenek voltak törleszteni. Közben az asszony már várta közös gyermeküket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

Ekkor jutott a férj arra az elhatározásra, hogy bármi áron pénzhez fog jutni. Úgy döntött, egy bankfiók kirablásával szerez pénzt. 2016. augusztus 18-án Budapesten egy kőbányai bankfiókban arcát eltakarva, kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénz átadására kényszerítette a pénztárost. Sikerült elmenekülnie.

Fotó: TEK

Úgy tűnik, ez az összeg egy időre elég volt, de tavaly nyáron megint elfogyott a pénzük. Az asszony pedig ahelyett, hogy visszatartotta volna a férjét a bűncselekmény elkövetésétől, vele tartott. Ő vezette az autót, férje pedig már az autóban részben eltakarta az arcát, majd a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközt az egyik alkalmazottra fogta, így követelve készpénz átadását. A rablást követően a felesége által vezetett autóval menekültek el. Két bankot is kiraboltak így egymás után: 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból több mint egymillió, míg július 1-én egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfélmillió forintot zsákmányolt a férfi.

Fotó: TEK

Az ügyben a Monori Járási Ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Monori Járásbíróságon. Dr. Nisóczi József Levente, a Pest megyei Főügyészség szóvivője a kérdésére elmondta: az nem derült ki, hogy a férfi milyen fegyvert használt, de a fegyveres elkövetés megállapításához elegendő, hogy az áldozatokkal el tudta hitetni, hogy fegyver van nála, és így szerezte meg a pénzt. Ez a súlyos bűncselekmény 5-10 év szabadságvesztéssel büntetendő, de a halmazati büntetés szabályai szerint ez a felével megemelhető, így akár 15 évet is kaphat a pár. A bíróság a középértékből kiindulva, a súlyosító és enyhítő körülményeket figyelembe véve külön-külön dönt majd a büntetésükről.

Fotó: Bors

Ez azt jelenti, hogy közös gyermeküknek gyerekkora nagy részét a szülei nélkül kell töltenie, és ők nem láthatják felnőni a kicsit. Egy szülő számára pedig alighanem ez a legnagyobb büntetés.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?