INSIDER

Sztárok és turisták is odavannak a magyar fővárosért

London, Párizs, Athén, Firenze és Genf együtt nem kapott annyi szavazatot, mint a magyar főváros a rangos European Best Destination friss szavazásán. Vajon mi a titka a magyar fővárosnak? Ennek próbált a Ripost utánajárni.
  • Szerző: Ripost

A rangos, félmilliónál is több véleményen alapuló European Best Destination friss szavazásán 2019. Legjobb európai úti céljának kiáltották ki Budapestet. A győzelmet hozó szavazatok háromnegyede külföldről, döntően az Egyesült Királyságból, Amerikából, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból érkezett.Odáig vannak érte a szerelmesek

Budapest tökéletes célpont a romantikához: dunai hajókázás, margitszigeti séta, Andrássy úti korzózás, lánykéréshez pedig ideális helyszín a rakpart, a lenyűgöző panorámájú Budai vár vagy a kivilágított Lánchíd. S akkor még nem beszéltünk a számtalan kis beülős helyről, ahol édes kettesben lehet falatozni, jó magyar borokat és fogásokat kóstolni vagy éppen Michelin-csillagos éttermek menüivel ismerkedni. S ott vannak még a fantasztikus gyógyfürdők, mint a Gellért és a Széchenyi Fürdő, melyek télen is csodás felfrissülést kínálnak.Nincsenek távolságok

A magyar fővárosban szinte minden megtalálható, ráadásul alig karnyújtásnyira! A természet szerelmeseit elkápráztathatja a Gellért-hegy és a budai várhegy, a Margitsziget, a Duna, a Városliget és a Pálvölgyi cseppkőbarlang, az építészet megszállottjai az aquincumi romoktól kezdve a Budai Váron, a Lánchídon, a Parlamenten és százéves házak százain át a Hősök teréig, a Várkert Bazárig vagy a Gozsdu udvarig számtalan látnivalóra csodálkozhatnak rá.

Tömegközlekedéssel vagy akár gyalog is minden jól megközelíthető. Itt található Európa második földalattija és legnagyobb zsinagógája, valamint a Szent Jobbot őrző Szent István-bazilika. Az sem elhanyagolható szempont, hogy Budapest kiemelten biztonságos város, mely sajnos sok más európai helyről nem mondható el.


Bulik és sztárok központi helye

Sziget Fesztivál, romkocsmák, Hard Rock Café, klubok és diszkók sora várja a lazítani, szórakozni vágyókat, sok brit kifejezetten legénybúcsút tartani érkezik a magyar fővárosba, a Papp László Budapest Sportarénában pedig átlagosan minden hónapban fellép legalább egy világsztár (idén többek közt Sting, Tom Jones, Eros Ramazzotti és Andrea Bocelli). Ráadásul nem csak a turisták, de a hazánkba érkező sztárok is előszeretettel szelfiznek, illetve fotózkodnak Budapest nevezetességeivel a háttérben.
Hugh Jackman szállodai szobája ablakában pózolt a Lánchíddal, utóbbira – nem kis botrányt okozva – Will Smith fel is mászott egy videó erejéig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva Longoria örömmel ugrált a Mátyás templomnál és a Szent István Bazilikánál, Tom Hanks kispolskikkal pózolt Budapest több pontján is,

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm so excited about my new car!! Hanx.

Tom Hanks (@tomhanks) által megosztott bejegyzés,

 

Arnold Schwarzenegger pedig a Városligetben bringázott.

 
Ezért szeretik a turisták Budapestet


Dimosthenis Papadopoulos a feleségével érkezett Görögországból: „Az épített örökség vonzott Budapestre, de nem csak az épületek tetszenek, hanem a magyar főváros atmoszférája is.”


Koreából érkezett Kimin Oh, aki hallott és olvasott is a magyar fővárosról: „Odáig vagyok a budapesti éjszakai életért, a város esti fényeiért” – lelkendezett.


A szőke Laura és a két Anna Spanyolországból utaztak Budapestre: „Egyetemisták vagyunk, és a tervezésnél fontos szempont volt a helyszín mellett az olcsó szállás. Az ismert nevezetességeken túl hab a tortán a sok filmbe illő régi épület, amelyeknél nagyon jó fotókat lehet készíteni.”


A spanyol Marta Ruiznak és Jose Alberto Delgadónak ismerősök ajánlották Budapestet. „Ó, te jó ég! Sokkal több látnivaló van Budapesten, mint gondoltuk! Rengeteg új élmény ér bennünket és a magyar ételek is nagyon finomak.”


Veronika és Angelina Moszkvából jöttek: „Rengeteg képet láttunk Budapestről, s azt mondtuk, ezt a sok mindent muszáj a saját szemünkkel is látni. Ma érkeztünk és spontán indulunk felfedezni a várost.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?