INSIDER

Szorul a hurok? Megdöbbentő hír jött a szikszói baltás rémmel kapcsolatban

Hihetetlen módszerrel állapítják meg a halál idejét - ez lehet a gyilkos veszte.
  • Szerző: Ripost

Áttörés jöhet a nyolc éve kegyetlenül kivégzett szikszói házaspár ügyében. A megoldás már-már filmbe illő, menő krimisorozatokban láthattunk ilyet.

A rendőrség ugyanis az évek óta speciális körülmények között tárolt légylárvákból tudhatja meg, mikor halt meg a házaspár. A lárvákat annak idején a 83 éves U. János orrában és szájában találták a boncolást végző orvosok.

Az idős férfit és feleségét, Gizellát az egyik szomszéd találta meg vérbe fagyva, fejüket baltával vágta ketté a könyörtelen gyilkos.

Hét éven keresztül hiába kutatta a rendőrség az elkövetőt, míg tavaly nem várt fordulat történt. A borsodi rendőrök a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályához fordultak, majd új szempontok alapján kezdjék újra együtt a nyomozást.

Két évet kellett várni a sikerre, mígnem tavaly kattant a bilincs az áldozatok egyik szomszédjának csuklóján. Sz. Sándorból a DNS-vizsgálat után vált gyanúsított, a helyszínen rögzített anyagmaradványok ugyanis egyeztek a tőle vett mintával.

A településen hosszú ideig polgárőrként is tevékenykedő családapa állítja, nem bűnös, mi több, alibije is van a gyilkosság időpontjára.

A Blikk információi szerint 2011-ben a kirendelt orvos szakértő nem tudta pontosan megmondani a halál beálltát. Annyit állapított meg, hogy az idős házaspár valamikor április 17. és 19. között hunyt el. Sz. Sándornak a háromból két napra – állítása szerint – van alibije, a harmadikra, április 17-re azonban nincs.

Ezen a ponton kért fel a rendőrség biológus-rovarszakértőt: vizsgálja meg a légylárvákat, hiszen azok fejlettségi állapotából pontosan megállapítható, mikor kerültek az áldozat testébe. A szakember végül azt az időpontot határozta meg, amellyel a gyanúsított nem tud elszámolni.

"Egy ilyen szakértői vélemény nem támadható, hiszen tudományos megfigyelésekre épül, amit nem tudunk és nem is akarunk megcáfolni. Elfogadjuk, de ettől még ügyfelem továbbra is ártatlannak vallja magát, ezzel kapcsolatban semmi nem változott" – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

És ezeket olvastad már?