INSIDER

Szórólapok százezrein terjesztik veszélyes hülyeségeiket a vírustagadók, magánszámlára tarhálják a pénzt

Mivel a Facebook cenzúrázza a vírustagadó tartalmakat, úgy gondolták, akkor papír alapon juttatják el veszélyes nézeteiket az emberekhez. Mindehhez magánszámlára gyűjtenek pénzt, senki nem tudja ellenőrizni, mire költik.
  • Szerző: Ripost

-Durva szintre jutottak el a vírustagadók, városszerte szórólapok segítségével terjesztik a veszélyes nézeteiket. Megdöbbentő kérésbe futottunk bele az egyik internetes csoportban. „ Támogasd tettekkel vagy anyagilag a budapesti postaládás szórólapozást„ – szól a felhívás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel az álhírterjesztést büntetik, a Facebook is cenzúrázza a vírusellenes és oltástagadó tartalmakat – ráadásul az ilyen tevékenységet az interneten nyomon lehet követni -, így papíralapú szórólappal nyomulnak a vírustagadók.

szórólap vírustagadók

Ehhez keresnek embereket, önkénteseket, akik hajlandóak postaládákba dobálni a szórólapot és anyagi támogatást is kérnek ehhez a tervhez, tarhálnak.

„ A szóróanyagot nagy tételben, olcsón lehet nyomtatni. Viszont így is kell ehhez 3-400 ezer forint Ennek az összegnek a megteremtésében kérném a támogatásotokat. 500 ember 500 forintja elegendő lenne az indulásra” – magyarázzák, hogy miért kérnek pénzt.

Egy magánember bankszámlaszámát adták meg. Az persze ellenőrizhetetlen, hogy mennyi pénz folyt oda be és abból mennyit költöttek ténylegesen arra, amire kérik.

A vírustagadók sokszor hátráltatták, minden fronton támadták a járvány elleni védekezést. Mint ahogy a megírta, arra bátorították a vállalkozókat, hogy menjenek szembe a törvénnyel és nyissanak ki az éttermek, edzőtermek, kocsmák. „A vírustagadók, hasonló szövegeket terjesztők jelentősen hátráltatják azokat a védekezési mechanizmusokat, amelyeket a tudomány és a kormány előír, illetve biztosít mindenki számára„hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?