Létrehozva: 2019.07.23.

Szörnyű nyomok: öngyilkosságként tüntették fel Sarolta meggyilkolását?

Az áldozat családja kitartóan harcol azért, hogy kiderüljön az igazság a fiatal nõ ügyében.

A nyomozás szerint saját életét oltotta ki a 22 éves debreceni nő, Sarolta. Családja azonban biztos abban, hogy megölték, sőt azt is sejtik, ki a gyilkosa.A 22 éves Ba­logh Sarolta korábban évekig külföldön dolgozott, de a tragédia idején – 2014-ben – az édesanyjával és akkor ötéves gyermekével lakott Debrecenben. Szeretett élni, több jövőbeni terve is volt.

A végzetes hétfői nap előtt, pénteken ment át az egyik, szintén debreceni férfi ismerőséhez a fiatal anyuka. Gyakran töltöttek időt együtt, haza azonban ezúttal nem érkezett.

"Ígérete szerint pont hétfőn jött volna haza. Még egy taxit is hívott délelőtt, de a házból valaki más ment ki a sofőrhöz, és közölte: Saci nem megy sehova" - emlékezett vissza a Borsnak az elhunyt nő testvére, Mária.

"Mint utólag megtudtam, délben még együtt lángosozott ezzel a férfival, egy órakor azonban felhívta egy kedves ismerősét, egy idősebb német férfit, aki amolyan apafigura volt számára, Sacira a lányaként tekintett. Többször küldött is neki pénzt, hogy támogassa. Õt hívta kétségbeesetten, hogy küldjön most is pénzt, mondván: ezek megölik. A német azonban nem vette komolyan a segítségkérést, így nem teljesítette a kívánságot" – magyarázta a testvér.

Saci ekkor még a fenyegetőző is­merős házában volt, ahonnan a házigazda elhajtott egy kocsival, és balesetet szenvedett. Erről Sa­ci telefonjára érkezett egy SMS is. A férfi azután visszatért a házba, ahol Saroltát – a hivatalos ver­­­zió szerint – már felakasztva ta­­lálta. Levágta a redőnyzsinórról, csak utána hívott segítséget.

"Vé­­leményünk szerint egy színjá­ték volt az egész. Saci miért nem távozott onnan, amíg egyedül volt, ha egyébként félt? Szerintem épp azért, mert akkor már halott volt" - állítja Mária.

Az eljárást azóta lezárták, a rendőrség szerint idegenkezűség nem merült fel, Sarolta önszántából vetett véget az életének. A bizonyos ismerős pár nappal később elküldte a családnak a lány ruháit és a telefonját, amiben azonban testvére állítása szerint csak az az egy üzenet volt elérhető, amit a balesetről küldtek neki. Sarolta családja képtelen elhinni, hogy szerettük ön­szántából vetett véget az életének.

Megkeresték a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet, hogy segítsenek kideríteni az igazságot. Az iratok átta­nul­mányozása után az egye­sület álláspontja egyértelmű, szerintük Sarolta nem lehetett öngyilkos.

"A boncolást végző szakértő szerint több horzsolás, zúzódás ás tűszúrások nyomai is voltak a testén, ezek keletkezésének idejét azonban nem vizsgálták. Véleményünk szerint könnyen elképzelhető, hogy az áldozat a halála előtti védekezésben szerezte a sérüléseket" – magyarázta Vidák Aladár, az egyesület elnöke, aki indítványával szeretné elérni, hogy a nyomozást sürgősen rendeljék el újra.

"A helyszínen ujjlenyomatot és DNS-mintát sem rögzítettek, de még az elhunyt családját sem hallgatták ki, így a házigazda pénzkövetelésével kapcsolatos életveszélyes fenyegetőzése egy új körülmény. Továbbá azt is ki­fogásoljuk, hogy a telefonját sem vizsgálták meg" – tette hozzá a jogvédő.

Balogh Sarolta most tízéves gyermekét azóta a nagymamája ne­veli, akit mára édesanyának szólít. A testvér elmondása szerint a tragédia helyszínén két éve egy másik akasztásos haláleset is történt, amit szintén öngyilkosságnak minősítettek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Felesége nélkül utazott el a Házasság első látásra sztárja

borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

ripost.hu

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

mandiner.hu

Nahát, egy merő örömhír ez a TISZA-lista – nagyon köszönjük, Magyar Péter úr!

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

mindmegette.hu

Mit főzz hétvégén? Ötletek a vasárnapi családi ebédhez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Ilyet még nem láttál, durva meglepetést tartogat az időjárás

INSIDER

Hol a legolcsóbbak a laktóz- és gluténmentes termékek a hétvégén? Az Árfigyelő segített megtalálni a legjobb árakat!

INSIDER

Megküzdött a fogyásáért Eszter: "Ez a százegyedik életmódváltásom"

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint