INSIDER

Szörnyű, mi vár csütörtök este több ezer magyar emberre

Jobb, ha felkészülnek a hidegfrontra érzékeny emberek, ugyanis már csütörtök estétől alapos lehűlés várható.
  • Szerző: Ripost

Egy szavunk nem lehet az időjárásra, hiszen szerda reggel is szikrázó napsütésre ébredhettek a későn kelők, ráadásul már délelőtt rohamosan kúsztak fel a hőmérők higanyszálai országszerte. A koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a napi maximumok elérhetik a 19 fokot, míg más időjárási portálok szerint a 20 fokot is meghaladhatják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vajon meddig tart ez a vénasszonyok nyara? No, ebben a tekintetben nincsenek jó híreink.

Pénteken drasztikusan csökken a hőmérséklet és már csak mindössze 12 fok várható napközben, míg ezt követően is folytatódik a lehűlés, így hétfőn és kedden már csak 10 fok körüli maximumokban bízhatunk.

Ez az erős hideg, vajon miként hat az emberi szervezetre és pontosan mikor várható a hidegfront?

Fotó: Pixabay

„Csütörtök este érkezik, így az arra érzékenyek fejfájást, ingadozó vérnyomást, sokszor kiugró értékeket is tapasztalhatnak, ugyanakkor gyakoribbá válik ilyenkor az infarktus és a stroke is. Mivel egyesek agresszívvá válnak a hidegfront érkezésekor, a balesetek száma is várhatóan nőni fog„ – mondta a -nak dr. Pintér Ferenc, a Meteo Klinika vezetője.

Dr. Pintér Ferenc (fotó: Meteo Klinika)

A szakember szerint azért is lehet sokkal durvább az időjárás hatása az emberekre ezekben a napokban, mert ma és csütörtökön napközben is 20 fok körüli maximumokkal számolhatunk, péntekre pedig az ilyenkor megszokott érték alá csökken a hőmérséklet, így hatalmas lesz a különbség.

„Tudom, hogy nem egyszerű, de aki megteheti ezekben a napokban, kerülje a túlzott stresszt és az erősebb fizikai megterhelést” – tette még hozzá a meteogyógyász.

A szakember szerint a hétvégén már komoly, 4-5 fokos fagyok is lehetnek az országban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?