INSIDER

Szörnyű helyzetben a MOM-tűzbe veszett kislány bátyja

Néhány nap leforgása alatt D. Anita egy tûzvészben elvesztette 8 éves kislányát, majd a gyámhatóság elvette tőle a két fiát. A Ripost megtudta: a tragédia napján a 11 éves kisfiút a többi gyerek bántja a húga halála miatt a gyermeknevelő intézetben.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű napjai vannak a 11 éves Dominiknak, akinek a húga bent égett egy fabódéban a MOM tetején június 24-én. A két gyerek a használaton kívüli 15 négyzetméteres faházban talált búvóhelyet, ami kigyulladt. A kisfiú még ki tudott menekülni, ám a húga életéért hiába küzdöttek. A gyermeket a történtek óta bűntudat gyötri, amit tetéz az, hogy intézeti nevelésbe került, ahol úgy érzi, bántják és őt hibáztatják a történtek miatt.

„Sok minden megjelent az üggyel kapcsolatban. A valós helyzet az, hogy az anya, aki egyedül nevelte a három gyermekét, azért utazott Budapestre, hogy négy órában elláthassa munkáját”

– kezdte Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca jogvédő egyesület elnöke.

„Amíg egy lakást takarított a MOM közelében, addig legidősebb fiára, a 13 éves Krisztoferre bízta Dominik és Zselyke felügyeletét a játszótéren. Nem számíthatott másra, és ez már többször előfordult, de sosem volt baj. A két kisebb gyerek azonban most felmászott a tetőre, és ott meglátták a fabódét. Az anya úgy tudja, ott találták a gyufát, hiszen náluk nem volt, és azt gyújtották meg játékból, így keletkezett a tűz. A kis Zselyke sokkot kapott, nem tudott menekülni, és Dominik hiába akart visszamenni érte, a tűzoltók ezt érthetően nem engedték. Alig négy nappal a sajnálatos tragédia után a két fiút a gyámhatóság intézményi nevelésbe vette.

Vidák Aladár szerint a gyámhatóság intézkedése jogtalan és megalapozatlan volt.

„A balesetet megelőzően az anyával napi kapcsolatban állt a gyámhatóság, illetve a családsegítő. Pontosan tudtak róla, hogy a három gyermek ADHD-ban szenved, ami a figyelemzavar egy formája, hiperaktivitás” – magyarázza az elnök. „A gyámügy arra hivatkozik, hogy az anya hibázott, amikor egyedül hagyta a gyermekeket, de hiteles dokumentumokkal tudjuk bizonyítani, hogy ezt megelőzően erre engedélyt adtak, tudtak róla.” 

Ne hidd, hogy itt véget ért a történet! A további izgalmas részletekért keresd a szerdai napilapot az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?