INSIDER

Szokatlan módon tartják fogva a Hableányt legázoló hajó kapitányát

Magánzárkában, imával és írással tölti mindennapjait Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya - tudta meg a Ripost. Miközben a magyar és koreai hatóságok a hajókatasztrófa áldozatait keresik, ő abban reménykedik, hogy hamarosan otthon lehet szerettei körében.
  • Szerző: Ripost

Kiemelt ügyként kezelik a Viking Sigyn által okozott baleset büntetőügyét. Mint emlékezetes, május 29-én a Dunán a szállodahajó letarolta a kis Hableányt, a balesetet csak heten élték túl, a nagyhajónak alig esett baja.Egymagában üldögélve várja a döntést

Jurij C. ukrán kapitány a baleset óta letartóztatásban tölti a napjait a Markó utcai Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol kerüli a feltűnést – tudta meg a %Ripost%. A kapitány abban bízik, hogy 15 millió forint óvadék ellenében szabadlábra helyezik. Az elsőfokú bíróság így döntött, de az ügyészség fellebbezett. Ha a döntés jogerőre emelkedik, Jurij C. nyomkövetővel a lábán távozhat a börtönből, ám Magyarországot nem hagyhatja el. Információink szerint ez néhány napon belül eldől.

„A gyanúsított nagyon tisztelettudó, pontosan tudja, mekkora a tét” – mondta a %Ripost% egyik forrása.

„Mivel a magyar börtönök túlzsúfoltak, meglepő, hogy a kapitány magánzárkát kapott, ami arra utal, hogy ügye kiemelten fontos, nem akarják, hogy mással találkozhasson, beszélhessen. A börtönőrök külön mozgatják, nem a többi rabbal. Legtöbbször a zárkájában van, még az udvarra sem akar kimenni.”

A 64 éves férfi nem tört meg. Hogy mit szól a hírekhez a holttestek felhozataláról, kiderül a szombati  napilapból! Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?