INSIDER

Szokatlan listán lett dobogós Budapest

Budapest már bezsebelte a 2. legjobb hajókikötői helyet, míg Tihany egyenesen a világ legszebb faluja szeretne lenni.
  • Szerző: Ripost

Legyen szó romantikus helyről, fürdővárosról, műemlékekben gazdag célpontról vagy bulihelyről:

a magyar főváros mindegyik kategóriában remek eredménnyel szerepel. Ugyanakkor a napokban egy szokatlan megmérettetésen lett ezüstérmes.

Történt ugyanis, hogy a rangos cruisecritic.com internetes portál a hajózás szerelmeseinek beszámolói alapján több rangsort is készített.

Budapest pedig a 2018 Cruisers’ Choice Destinations Awards-on az Európai folyami városok kategóriájában szerezte meg az előkelő második helyet (a képzeletbeli dobogó legfelső fokán idén a franciaországi történelmi város, Arles végzett).

A magyar főváros is megelőzte a németorszégi Wurzburgot, az osztrák Dürnsteint és a Pápák városaként emlegetett Avignont.

Érdekes adalék, hogy tavaly a Cruise Trends tengerhajózási szaklap tavalyi megmérettetésén első lett Budapest, mint a Legnépszerűbb folyami kikötő.

Egy biztos: a Parlament, a Lánchíd, a Budai vár, a Citadella és a Gellérthegy mind olyan emblematikus látnivalók, amelyekért érdemes vízre szállni a magyar fővárosban.

 

Tihany lehet a világ legszebb faluja 

 

Olyannyira komolyan vették az 1400 lélekszámú Tihany nevezését a Communities in Bloom (magyarul Virágzó közösségek) nevű nemzetközi versenyre, hogy a megmérettetés amerikai és kanadai környezetvédelmi, illetve tájépítészeti szakembereiből álló zsűrije három napig ismerkedett a balatoni településsel. Az eredményhirdetésre szeptemberben kerül majd sor Kanadában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?