INSIDER

Szobrot emelne a hálás édesapa a budapesti rendőrnek azért, amit tett

Szobrot emelne egy hálás édesapa annak a budapesti rendőrnek, aki szerda reggel a szolgálati autójával, a megkülönböztető jelzés használatával vitte be a vajúdó kismamát a kórházba. Ha az egyenruhás nem segített volna, a kislány minden bizonnyal a családi autóban látta volna meg a napvilágot.
  • Szerző: Ripost

Két órán belül két vajúdó kismamának is rendőrök segített Budapesten. Mindkét esetben a párjuk kért segítséget az egyenruhásoktól. Az egyik házaspár autóját rendőri felvezetéssel kísérték a kórházba, a másik anyukát viszont átültették a szolgálati kocsiba. Az utóbbi hős főtörzs­zászlóssal a Borsnak sikerült interjút készítenie.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zsebi Norbert közel harminc éve szolgál és véd rendőrként. Sokat látott és tapasztalt hivatásának köszönhetően, a szerdai élményéhez hasonlóban viszont még nem volt része.

Fotó: Bors

Azonnal cselekedett

„Éppen az utcán álltam, amikor hirtelen megállt mellettem egy autó, benne egy fiatal párral. Láttam rajta, hogy meglehetősen stresszes, ezért azonnal sejtettem, hogy segítséget szeretne kérni. Azt mondta, hogy a felesége bármelyik pillanatban megszülhet, ezért a lehető leggyorsabban be kell jutniuk a kistarcsai kórházba„ – mesélte a XVI. kerületi rendőrség hőse.

Az egyenruhás benézett az utastérbe, és a hölgyön látta, hogy már valóban nincs idő a mentőhívásra. „Gondolkodás nélkül megkértem a házaspárt, hogy a kismama üljön át hozzám a járőrautóba, a férje pedig jöjjön utánunk a saját kocsijával. Természetesen értesítettem a szolgálatirányítót, aki megadta az engedélyt, hogy a megkülönböztető jelzést használva bevigyem az anyukát a kórházba” – emlékezett vissza Norbert, aki maga is boldog családapa. A saját, már 16 éves gyermeke születésénél jelen volt, és ő vágta át a köldökzsinórt.

Fotó: Bors

Izgult az anyukáért

A rendőr természetesen az ismeretlen kismamát csak a kórház bejáratáig kísérte, de így is megtudta, hogy a hölgyet azonnal felvitték a szülészetre, ahol 15 perccel később egy egészséges kislánynak adott életet. Az anya és a gyermek is kitűnő egészségnek örvendenek.

„Most már bevallhatom, hogy az út során én is izgultam, hiszen aligha létezik nagyobb csoda egy baba érkezésénél. Egy kicsit tartottam attól, hogy végül nekem kell majd levezetnem a szülést, de szerencsére nem így alakult. Adrienn állapota nem engedte, hogy komolyabban kommunikáljak vele, de persze egy kicsit így is beszéltem hozzá. Igyekeztem megnyugtatni, hogy minden rendben lesz„ – árulta el a Borsnak Norbert.

Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock

Szobrot állítana neki a házaspár

A hálás házaspár, Adrienn és Gábor levélben mondott köszönetet a körzeti megbízottként is tevékenykedő Norbert helytállásáért. „Zsebi Norbert nélkül kislányunk biztos, hogy az autóba született volna meg. Szeretném jutalomban részesíttetni. Szívem szerint szobrot emelnék a tiszteletére” – állt az üzenetben. „Sohasem feledjük, amit értünk tett. Kívánunk önnek minden szépet és jót az életben, és teljesüljön mindaz, amire vágyik!„

Norbert számára remek érzés, hogy segíthetett egy családnak.

„A házaspár már egy képet is küldött a kapitányságnak a kislányról! Gyönyörű baba” – mosolygott a főtörzszászlós.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?