INSIDER

Szlávik nem köntörfalazott: ez vár az oltatlanokra

Ha valaki megkapta a védőoltás szükséges mennyiségét, a negyedik hullámban elkerülheti a súlyos megbetegedést és a halált. Az oltatlanok azonban nagy veszélyben vannak. Erről Szlávik János infektológus beszélt a TV2 Mokka című műsorában.
  • Szerző: Ripost

Egyre többen beszélnek arról, hogy a negyedik hullám az oltatlanok hulláma lesz, vagyis őket fenyegeti elsősorban a koronavírus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ma reggel a TV2 Mokka című műsorának Szlávik János volt a vendége. Arról kérdezték, jelenleg mire kell készülnünk.

Szlávik János szerint az oltás az egyedüli megoldás

Szlávik János szerint az oltás az egyedüli megoldás
Fotó: MTI

„Mivel minden a legnagyobb rendben van, ugyanúgy kell elindítani az oktatást, mint a korábbi években„ – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa.

A szakember arról is beszélt, hogy ha valaki most olyan országból érkezik haza, ahol nagyobb a járvány, akkor komoly esélye van annak, hogy behurcolja a vírust.

Szlávik János a delta variánssal kapcsolatban felhívta a figyelmet egy megdöbbentő adatra.

„A deltánál igazolták, hogy már két nappal az első tünetek megjelenése előtt fertőz, így tünetmentesen is meg lehet fertőzni másokat„ – hívta fel a figyelmet a műsorban az infektológus.

Az orvos arra is figyelmeztetett, hogy a deltánál allergiaszerű tünetek jelentkezhetnek, mint például orrfolyás, fejfájás, így könnyen összekeverhető a parlagfű-allergiával.

Németországban már azt tervezik, hogy megkülönböztetik az oltott és az oltatlan embereket.

„Nálunk is volt ilyen a védettségi igazolvánnyal kapcsolatosan. Ám az biztos, hogy ha valaki rendelkezik megfelelő szükséges mennyiségű védőoltással, nagyon kicsi az esély arra, hogy súlyos beteg legyen, vagy meghaljon„ – mondta Szlávik János, aki szerint egyetlen megoldás kínálkozik a megfelelő védekezésre, ez pedig az oltás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?