INSIDER

Szívszorító részletek derültek ki a pesti buszmegállóba csapódott autó áldozatairól

Az egyik áldozat kisgyermekes édesapa volt, míg a másik éppen most kezdett el dolgozni új munkahelyén.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű baleset történt hétfő délután Budapesten, a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében. Egy Mercedes kabrió beleszáguldott egy kanyarodó Citroënbe, amit belökött a közeli trolimegállóba, egyenesen az ott várakozók közé.

Tíz ember megsérült, ketten – egy férfi a megállóban, egy pedig a Citroënben – meghaltak. Kiderült, hogy a két áldozat, a 37 éves K. Péter és a 23 éves M. Dávid nemhogy ismerte egymást, kollégák voltak egy közelben lévő állami vállalatnál. A fiatalabb férfi napokkal korábban kezdett új munkahelyén.

"Péter, aki a Citroënben ült, már közel tíz éve a cégnél volt, felesége is itt dolgozott, most gyesen van a közös gyermekükkel, aki alig kétéves. Egy csodálatos család élete tört ketté" - mondta a Blikknek a férfi egyik kollégája.

M. Dávid már a helyszínen életét vesztette, míg K. Pétert ki kellett vágni a roncsokból. De hiába rohantak vele a kórházba, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

A kabriót vezető M. Richárd nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ő volt a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja, akkor többéves börtönt kapott, de pár éve kiszabadult. A szemtanúk egy része azt állítja, hogy a férfi nagy sebességgel, a piros lámpán áthajtva csapódott a Citroënbe, míg mások szerint Richárd nem száguldott át a tilos jelzésen. A rendőrségi vizsgálatnak ezeket a részleteket is tisztáznia kell majd.

"Tiszta a lelkiismeretem. Szabályosan közlekedtem, amikor a Citroën elém kanyarodott, és már meg is történt a tragédia. Nem igaz, hogy az autómról töröltem volna a vért, a számból ömlő vért próbáltam elállítani. Nagyon sajnálom, ami történt" – mondta M. Richárd. Elmondta azt is, hogy vér- és vizeletmintát is adott, amelyek negatívak lettek a drog- és alkoholgyorstesztre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?