INSIDER

Szívszorító pillanatok: robot váltotta valóra a kerekesszékes Ricsi álmát

Az izomsorvadásban szenvedő 10 éves Ricsi egy igazi robottal találkozhatott.
  • Szerző: Ripost

Élete nagy álma vált valóra a kerekesszékhez kötött Nagy Richárdnak. A visszafordíthatatlan izomsorvadástól beteg, mozgásképtelen 10 éves kisfiú rajongója a robotoknak. Most végre személyesen találkozhatott egy igazi emberszabású masinával.

Titan sokszorta nagyobb nála, hangos, és mindenféle színű fénnyel világít, leginkább a Transformerekhez hasonlít – még a felnőtteknek is meglehetősen félelmetes jelenség. Ormótlan mérete ellenére azonban ártalmatlan.

"Azt kell erről a robotról tudni, hogy nem a külsejéről szabad őt megítélni" – vonta le a tanulságot Ricsi a nagy találkozás után a Blikknek. A kisfiú nem tagadta, hogy először megrémült a hangos behemóttól, de hamar megbarátkozott vele. "Nagyon ijesztő volt! Aztán odajött hozzám, megsimogatta a fejem. Irtó cuki!"

Ricsi eldöntötte, neki is kell egy robot. Ekkora azért nem, mert nem férne be a lakásba.

Erős robotot akarok, hogy be tudjon tenni a székembe vagy az ágyamba!" – magyarázta.

Most az édesanyja, György-Sándor Judit és a bentlakásos mozgásjavító iskola munkatársainak a dolga mindez. Ricsi ugyanis már nemcsak járni nem tud, de az ágyban megfordulni sem. Állandó ápolásra szorul. Hétvégénként viszi haza anyja a Heves megyei Hortra. Hét közben a 65 kilométerre lévő budapesti intézményben küzd meg nap mint nap a rettenetes kórral.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?