INSIDER

Szívszorító: megmérgezte 5 hónapos kislányát egy kábszeres nő

Az asszony nem bírt felhagyni a drogozással, ez okozta újszülött lánya halálát is.
  • Szerző: Ripost

Vádat emelt az ügyészség egy fiatal nő ellen, akinek öt hónapos kislánya amfetaminmérgezésben halt meg. A nő ellen felhozott vádak: gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tizenéves kora óta kábítószert fogyasztó nő a droghasználatot harmadik terhessége idejére felfüggesztette. A gyermek két hónapos kora után azonban felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált.

Képünk illusztráció

A nő és szintén drogot használó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová amfetamintartalmú kábítószert is magukkal vittek. A por állagú szert figyelmetlenségből olyan helyen hagyták, hogy a drog előbb az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatása alatt álló vádlott és élettársa visszaaltatta.

A nő azt hitte, hogy a kislány a fogzás miatt sír, ezért a gyerek ínyét bekente a saját fogkrémével. A csecsemő valamivel éjfél előtt halt meg, a kábítószer okozta légzési elégtelenség miatt. Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A vádlott ismeretlen helyen tartózkodó élettársát a rendőrség körözi.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?