INSIDER

Szívszorító: kilátástalan helyzetbe került a Covidban elhunyt mentőápoló, Balázs felesége és három gyermeke

November 17-én koronavírusban meghalt egy röszkei mentős, Hatvani Balázs. A férfi feleségét és három gyermekét hagyta hátra. A nehéz helyzetbe került családért a bajtársak mellett most sportolók is összefogtak, ugyanis a 47 éves férfi fiai rendkívül tehetséges kutyás futóversenyzők.
  • Szerző: Ripost

Múlt hét szerdán hirtelen csend lett a Csongrád megyei Röszkén és a mórahalmi mentőállomáson. A sofőrként dolgozó Hatvani Balázs tragikusan fiatalon, 47 évesen meghalt. A frontvonalban harcolt, és segítette a betegeket a járvány összes hullámában, mégis a koronavírus vette el az életét. Balázs családja – felesége, Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán – a tragédiával nemcsak a családfőt, férjet és édesapát vesztették el, hanem kilátástalan helyzetbe kerültek. Ugyanis a család vállát több hitel nyomja, ami most anyagi helyzetüket nagy veszélybe sodorta. A mentős bajtársak, élükön Gera Zsolt mentésirányítóval adománygyűjtésbe kezdtek, aminek köszönhetően 12 óra alatt több mint 2 millió forint gyűlt össze a család számára, akiknek összesen 8 millió forintos tartozásuk van. Mellettük az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja jótékonysági kutyás sporteseményt és gyűjtést szervezett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hatvani Balázs
Fotó: ÉSZKSK

„Jó pár éve csatlakoztak hozzánk Balázsék, mivel a két fia junior kategóriában kutyás futóversenyzők, ráadásul igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Ezért magától értetődő volt, hogy mi is igyekszünk segíteni„ – mondta a Borsnak Dér Andrea, a kutyás sportklub elnöke.

Dér Andrea
Fotó: Bors

„A jótékonysági verseny hétfő estig tart, amin nemcsak ebbel futók, hanem kutyás terepkerékpározók – tereprollerezők – és túrázók is részt vehetnek. A minimum táv két kilométer. A nevezési díj a család számára felajánlott támogatás, a regisztráltak pedig emléklapban részesülnek” – mesélte Andrea, majd kiemelte, eddig több mint 150-en indultak az eseményen.

Hatvani Barnabás

„Szeretnénk egy nagyobb összeggel támogatni a családot, mert Balázs azért vett hitelre egy nagyobb autót, hogy a család a kutyusokkal együtt minél több versenyen részt vegyen. Bízunk benne, hogy a két fiú nem fog kiesni a sportklub közösségéből, mi nem szeretnénk elengedni őket. Igyekszünk segíteni, hogy a fiúk továbbra is részt tudjanak venni a versenyeken. Ráadásul a fiúk is azt mondták, hogy a közelgő Mikulás-kupán édesapjuk emlékére szeretnének versenyezni„ – tette hozzá Dér Andrea.

Hatvani Zalán

Aki segíteni szeretne a Hatvani családon, az alábbi számlaszámon keresztül teheti meg. Név: Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja Számlaszám: 11703006-20035190 A megjegyzésbe tüntessék fel: Hatvani Balázs A sportklub a támogatásokat a sportesemény után juttatja el a család részére.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?