INSIDER

Szívszorító, így vehetnek búcsút az elsüllyedt Hableány legénységétől

Hajósokhoz méltó temetést kaphatnak a tragédia magyar áldozatai, ha a rokonok is beleegyeznek.
  • Szerző: Ripost

Hajósokhoz méltó temetést kaphat a Hableány matróza és kapitánya, P. János és L. László. A tervek szerint a hamvakat egy sóból készült urnába, majd a vízre teszik, hogy az urna elmerüljön. A só idővel feloldódik, kimosódnak belőle a hamvak, amiket elvisz a folyó.A Hableányt üzemeltető cég szóvivője, Tóth Mihály a Blikknek azt mondta, felajánlották a rokonoknak, hogy - a saját halottjuknak tekintve az elhunyt kapitányt - megszervezik a hajósszakmában hagyományos szertartást, ám még várják a rokonok válaszát.

A lap megkereste a Hableány kapitányának lányát, Orsolyát, ám helyette az ügyvédje nyilatkozott.

"Sem engem, sem az ügyfelemet nem értesített a hatóság, hogy a mai napon kiemelik a hajót" – kezdte dr. Gulyás Krisztián.

"Mi is a hírekből értesültünk arról, hogy mi történik. Nem biztos, hogy az ügyfelem kijött volna a roncshoz, ám jogában állt volna tudni, hogy mi történik, hiszen hamarosan hatalmas feladatok várnak rá. Nagy valószínűséggel őt kérik fel, hogy azonosítsa édesapja holttestét, ám ő élőként szeretne emlékezni imádott édesapjára, ezért még nem tudja, elvállalja-e" – tette hozzá.

A Hableány roncsát végül kedden délután kettőkor tették rá az egyik uszályra, majd a Csepel-szigeti hajókikötőbe vitték. Jelenleg négy embert keresnek még eltűntként, utánuk Pintér Sándor belügyminiszter utasítására megduplázott létszámmal kutatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?