INSIDER

Szívszorító, amivel a Sólyon meggyilkolt kislány családjának meg kell küzdenie

A szülőknek és Adrienn testvérének a saját gyászán túl azzal is meg kell birkóznia, hogy a család négylábú kedvence is belepusztulhat a fájdalomba...
  • Szerző: Ripost

Az egész országot megrázta a két héttel ezelőtti sólyi gyerekgyilkosság, amiben a bűntett áldozata egy nyolcéves kislány. Adriennt rollerezés közben csalta el a 16 éves kamasz fiú, aki, miután brutálisan betörte a koponyáját, vízbe dobta őt. A kislány szülei és tizenhárom éves bátyja képtelenek feldolgozni a tragédiát, ahogy Adrienn kis kedvence, Döme kutya is.

A tacskókeveréket a család nyolc évvel ezelőtt, az egyik szomszédtól kapta ajándékba, aki csak két hónappal született előbb, mint kis gazdája, így Döme és Adrienn együtt nőttek fel. A kutyusnak mindene volt a kislány, akivel egész nap szaladgáltak. De a tragédia óta Döme számára megszűnt a világ, teljesen magába fordult, sóhajtozik, sír, semmi sem érdekli, és nem is eszik. Csak fekszik, és bánattal teli szemekkel, reménykedve tekinget a kapu felé, hátha belép rajta kis gazdája.

A Várpalotai Polgárőrség egyik tagját, Szabó Évát, aki egyúttal állatvédő is, megdöbbentette Döme állapota.

- Mikor kinn jártam a családnál, akkor láttam meg a kutyust, hogy milyen rossz állapotban van. A tragédia után egy teljes hétig nem evett. Inni szerencsére iszik, úgyhogy a kiszáradás nem fenyegeti, de egy komplett orvosi átvizsgálásra szorul. A sok sírástól be van gyulladva a szeme, azt már kezeli a család és kamillázzák, de a lelkével is komolyan kell foglalkozni – mondta a Borsnak a szakember.

Adrienn családja gyászában sem feledkezik meg Döméről.

Döme családtag, így mindenképp megtartjuk. Már van időpontunk az állatorvoshoz, a kislányunk temetése után elvisszük. Mindent meg fogunk tenni érte, amit csak tudunk, és amit az orvos javasol. Szerencsére ma már evett egy keveset, aminek nagyon örülünk – mondta a megtört édesapa, aki abban reménykedik, hogy mielőbb meggyógyul a kutya.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?