INSIDER

Szívszorító: a 28-as villamoson megölt barátja sírjánál ünnepelte születésnapját Márk

Önfeledt bulizás helyett a temetőbe, legjobb barátja sírjához ment el Márk.
  • Szerző: Ripost

Az önfeledt szülinapi ünneplés helyett a 24 éves Lakatos Márk a temetőben látogatta meg legjobb barátja sírját emlékezésképpen. Pedig kora tavasszal Sz. Gábor még úgy tervezte, hogy Márk születésnapján együtt buliznak.

MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy arról a is beszámolt, április elején két ember belekötött a 28-as villamoson a fiatalokba, és egyikük szíven szúrta Gábort, társa leütötte Márkot. A meggyilkolt fiú kiskutyája, Pepsi, megszökött: csak két nap múlva került elő.

„Nincs nap, hogy ne gondolnék a legjobb barátomra, és arra, hogy a gyilkosa akár engem is megölhetett volna – mondta a Vasárnapi Blikknek Márk. – Azóta nem ültem a 28-as villamoson, pedig az visz ki az Újköztemetőbe, de én inkább buszra szálltam, és kerülővel mentem el Gábor temetésére”.

Gábor és Márk ugyanazon a szórakozóhelyen dolgozott, ott barátkoztak össze. Márk hamarosan visszamehet dolgozni a régi munkahelyére, de mint mondja, már semmi sem lesz a régi. A járvány kitörése előtt poharakat mosogatott, Gábor pedig pultos volt, délután négytől reggel hatig megállás nélkül hajtottak. Közben állandóan viccelődtek, nagyokat nevettek a kollégáikkal.

„Próbálok menekülni az emlékek elől, ami persze képtelenség – folytatta Márk. – Állandóan azon kattogok, ha este csak öt perccel később indulunk el a villamoshoz, akkor Gábor még ma is élne. Még mindig sajog az ütés helye, amit a rám támadó hajléktalantól kaptam. De még így is én jártam jobban, mert életben maradtam. Csak abban bízom, hogy a gyilkost élete végéig börtönbe zárják... A szülinapomon ünneplés helyett kimentem Gábor sírjához, a megivott üveg sört az ő emlékének ajánlottam”.

Gábor kutyájának, Pepsinek sorsa megnyugtató módon rendeződött. Az elhunyt fiú volt barátnője több mint fél éve Hollandiában él, ott érte utol a tragédia híre.

„Hallottam, hogy Pepsit a fél ország kereste. Miután megkerült, elhatároztam, hogy magamhoz veszem, de a koronavírus-járvány miatt nem jöhettem haza érte – mesélte a Vasárnapi Blikknek Horváth Anna. – Átmenetileg a barátnőm vigyázott a kiskutyára. Pepsi hetekig nagyon nyugtalan volt, kereste a gazdáját, de amint megnyílt a határ, elhozták hozzám, Hollandiába. Pepsi az első napokban zavartan viselkedett, nem tudta, hol van, mi történt vele. Esténként mindig felriadt, de már megnyugodott. Állandóan a sarkamban jár, ha sétálni viszem, akkor sem távolodik el tőlem. Úgy tervezem, egy hónap múlva hazamegyek Budapestre, akkor Pepsivel együtt kimegyünk Gabihoz a temetőbe, és viszek egy csokor virágot a sírjára”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?