INSIDER

Szívszorító: 15 hónap kóborlás után végre újra a gazdájával lehet a magyar kutya, Yoko

A kutyust az Ebremény Kutyavédő Egyesület önkéntesei juttatták vissza a gazdájához.
  • Szerző: Ripost

Yoko, a border collie keverék kutyus, 15 hónappal ezelőtt tűnt el otthonról és azóta sehol sem találták, pedig már mindent tűvé tettek érte. Nemrégiben azonban az Ebremény Kutyavédő Egyesület kapott egy bejelentést egy, a Kopaszi-gátnál kóborló kutyáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jött egy bejelentés egy hölgytől, miszerint látott egy egyedül kóborló kutyát a környéken, de az állat annyira fél, hogy egyedül nem tudja őt megfogni, ezért a segítségünket kérte” – mondta el a nak, Győrffy Viktória, az Ebremény Kutyavédő Egyesület önkéntese.

Fotó: Ebremény Kutyavédő Egyeület

„A bejelentés után megkértük a hölgyet, hogy csináljon egy képet a kutyáról, hogy megtudjuk osztani, hátha jelentkezik a gazdája. Legnagyobb örömünkre a kutyus gazdija hamar megkeresett minket. Kiderült, hogy Yoko már 15 hónapja eltűnt és már mindenhol keresték, de ezidáig nem találták sehol” – folytatta Viktória.

Mivel a kutya nagyon félt, az állatmentőknek rendkívül óvatosnak kellett lenniük a mentés során.

„Ételt raktunk Yoko elé egy csapdában, hogy be tudjuk fogni. Nagy nehezen, hosszas várakozás után végül a kutya ráharapott a csalira. A gazdája velünk volt a mentés során és Yoko rögtön felismerte őt, hatalmas volt a boldogság. A kutyusnak szerencsére semmi baja nem lett, azon kívül, hogy megőszült a hosszas várakozásba. Nagyon örülök, hogy tudtunk segíteni a családnak Yoko megtalálásában. Ezért is mondom mindig minden gazdinak, hogy soha nem szabad feladni a reményt, bármikor előkerülhet a házikedvencük, és mi azon vagyunk, hogy mindenkinek segítsünk ebben” – mesélte boldogan az önkéntes.

A szerencsés egymásra találásról videofelvételt is készített az Ebremény Kutyavédő Egyesület, ami itt tekinthető meg.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?