INSIDER

Szívatják a magyarokat Münchenben, Szijjártó Péter is megszólalt az ügyben

A német-magyar Eb-meccsre Münchenbe érkezett magyarok életét több ponton is próbálják megnehezíteni a helyi hatóságok.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli bejelentést tett a ma esti német-magyar foci-Eb mérkőzés előtt. A Facebook-oldalán történt élő bejelentkezése során több példátlan eseményt is említett, melyekkel a német hatóságok a magyar drukkerek napját akarják megnehezíteni.

Például a bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál – ez egy példátlan negatív gesztus. A konzulok dolga, hogy hazájuk állampolgárainak a bajban segítséget nyújtsanak. Így tehát, ha a kiutazó magyaroknak konzuli segítségre van szüksége, a müncehni főkonzulátus oldalán, a munchen.mfa.gov.hu oldalon lévő ügyeleti számokat hívják – kezdte a rossz hírek sorolását Szijjártó Péter.

Több ilyen esemény is történt a nap során – folytatta a miniszter: egy 53 magyar szurkolót szállító buszt kétszer is megállítottak a német hatóságok, órákra, és csak a konzuli beavatkozásnak köszönhetően mehettek tovább.

A bajor hatóságok tűzvédelmi okokból nem fogják engedélyezni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba, Szijjártó kérte a magyar szurkolókat, ezt vegyék figyelembe.

A németek nem engedik a magyar szurkolói vonulást sem az Allianz Arénához, autóbuszokra terelik a drukkereket.

A külügyminiszter éjjel azt írta, a müncheni és a bécsi konzuli ügyelet munkatársai készenlétben vannak arra az esetre, ha szükség lenne rájuk.

„A legnagyobb tisztelet azoknak, akik vállalták az utazást Münchenbe. Vigyázzanak magukra hazafelé! A müncheni és a bécsi konzuli ügyelet munkatársai készenlétben vannak, ha segítségre van szükség. (Ez esetben a +3680368036 telefonszámot kell hívni.)” – írta a Facebook-on Szijjártó Péter. Hozzátette: „a bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő a mai nap folyamán, tíz főt már kiengedtek, nyolc esetben még zajlik a jegyzőkönyv felvétele”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?