INSIDER

Színielőadás, ajándék, rosszullét - választási pillanatok

Minden választáskor előfordulnak váratlan események. Az idei EP választáson is volt már rendkívüli mûsorszám, rosszullét és minden más. Összeszedtük, mi történt eddig.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nemesvámoson római kori jelmezben mentek szavazni, a Pest megyei Pátyon pedig műsort adott az egyik választópolgár. A választási bizottságnak kellett felszólítania a szavazóhelyiség elhagyására, miután látványosan levette a pulóverét, körbemutogatta az alatta lévő ruházaton szereplő pártlogót, majd szétvagdosta a szavazólapját és a borítékba tette a papírfecniket. Végül a felszólításnak eleget téve távozott.

Nagyné Szakál Mária alaposan átnézte a szavazólapot, mielőtt leadta szavazatát a mozgóurnába a főváros VII. kerületében lévő idősek otthonában.

Szilikonkarkötőt kapnak a Nemzeti Választási Irodától (NVI) azok az első választók, akik a tavalyi országgyűlési választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá.  A nemzeti színű szilikonkarkötő , amelyen az Európai Unió zászlaja is szerepel,110 154 fiatal számára készült el.

Két rosszullét volt eddig. Szegeden az egyik megbízott tag lett rosszul, őt haza engedték.  Karcagon pedig mozgóurnázás közben lett rosszul az egyik szavazat számláló, haza vitte a sofőr.

A szavazás napján a szavazatszámláló bizottság elnöke felelős a szavazóhelyiségben a rend fenntartásáért, a rendkívüli eseményekről jegyzőkönyvet kell vezetnie a bizottságnak, és haladéktalanul tájékoztatnia kell az eseményekről a helyi választási iroda vezetőjét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?