INSIDER

Szexuális erőszak az öt és fél éves lányunokával: így döntött a Kecskeméti Törvényszék

Megtámadták a Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírójának végzését, aki feltételes szabadlábra bocsájtotta az öt és fél éves lányunokával szemben szexuális erőszakot elkövető férfit.
  • Szerző: Ripost

A kalocsai férfit 2017 júliusában másodfokon a Szegedi Ítélőtábla ítélte 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, mert 2015-ben az akkor öt és fél éves lányunokájával pornófilmet nézetett, többször fogdosta a kislányt, illetve más szexuális cselekményeket végzett vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: 123rf)

A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója a 2021. június 1-én hozott végzésével az elítélt férfit feltételes szabadságra bocsátotta. Ezt a bíró azzal indokolta, hogy a férfi magatartásával, munkavégzésével nem volt probléma a börtönben, így a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A feltételes szabadságra bocsátás ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezett azért, hogy az elítélt ne kerülhessen feltételes szabadságra. Az ügyész a fellebbezést azzal indokolta, hogy az elítélt nem tanúsított megbánást az általa elkövetett, rendkívül súlyos bűncselekmény miatt. A férfi úgy viselkedik, mintha nem történt volna semmi, az unokájának a börtönből ajándékokat küldözgetett. Ezen kívül az elítélt környezetében sincs olyan személy, aki előmozdítaná tette következményeinek belátását, így a férfi személyiségére, a bűncselekmény súlyára és körülményeire figyelemmel a szabadságvesztés még nem érte el a célját.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa 2021. június 24-én az ügyészi fellebbezéssel egyetértve megváltoztatta az elsőfokú döntést és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását. A másodfokú bíróság szerint a súlyos szexuális bűncselekményt a vér szerinti unokája sérelmére, hosszabb időn keresztül elkövető elítélttel szemben a büntetés célja csak a szabadságvesztés teljes kitöltésével érhető el. A másodfokú bíróság döntése végleges.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?