INSIDER

Szexbotrány a fociakadémián: részletek szivárogtak ki

A vád szerint egy tanár több tizenéves fiút is zaklatott, sőt akadt, akivel szexuális kapcsolatot létesített.
  • Szerző: Ripost

Hiába gyülekeztek tegnap az érintettek, elnapolták a tárgyalást a vádlott kérésére. A tanárnak ugyanis meghalt a bátyja, gyomorprobléma és láz gyötri. Négy fiatalkorú, tizenéves fiú szexuális zaklatás miatt tett panaszt a tanár ellen, aki a vád szerint két oktatási intézményben szedte áldozatait.

A fociakadémia mellett egy gimnáziumnak két-két növendékét molesztálta a férfi a vádak szerint, a pedagógus mindkét iskolában tanított. Ráadásul a négy megkörnyékezett áldozat közül kettőnél állítólag aktus is történt.

A sértettek tanúja többek között az a tanárnő is, aki a vádlottal együtt dolgozott mindkét intézményben. Õ fogott gyanút, a fiúk neki panaszolták el a történteket, ezt követően indult meg az eljárás. A tanárt tavaly január 13-án, az ellene tett feljelentés másnapján elvitték a rendőrök, fél évet előzetes letartóztatásban töltött, június vége óta szabadlábon védekezik.

Az ügyészség decemberben emelt vádat a 41 éves pedagógus ellen, többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt. A maximális kiszabható büntetése 12 év börtön.

A vádirat szerint a férfi a hivatásából adódó kötelezettségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolaton túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványával, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük– áll az ügyészség korábbi közleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?