INSIDER

Szétszakítják a testvéreket, a legkisebbet a 10 éve nem látott anyja viszi magával

Az elmúlt tíz évben édesapjuk egyedül nevelte őket. Halála után azonban a legkisebb fiú az édesanyjához került, akit még csak párszor látott életében. A nő ráadásul messze viszi a gyereket a testvéreitől.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas tragédia rázta meg Pusztavámot: Deme János, a település körzeti megbízottja hirtelen jött, rövid betegség után elhunyt. János három fiúgyermeket hagyott maga után, akiket már tíz éve egyedül nevelt. A szerencsétlenséget egy újabb követi: szétszakítják a testvéreket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

szétszakítják a testvéreket

Deme János és három fia

János halála után a felkereste Pusztavám újságíróját, Nédó Gézát, aki gyerekkoruk óta ismeri a fiúkat, és ahogy a település összes többi tagja, ő is aggodalommal figyeli sorsuk alakulását.

„A srácok nagyon maguk alatt voltak. A legkisebb gyermek mindössze 3 éves volt, amikor János és a fiúk édesanyja különmentek. Hivatalosan sosem váltak el, de az asszony itt hagyta a három gyermeket, akiket csak nagyon ritkán látogatott. A fiúk most 20, 17 és 13 évesek. János mindhármójukat önállóságra nevelte. A nagyobbik fiú testépítő, a lányok kedvence, a középső fiú oszlopos tagja a helyi ifjúsági focicsapatnak, és nagyon tehetséges, már a felnőtt csapatban is rúgott két gólt. Én kicsi koruk óta ismerem őket, egy időben a helyi focicsapatról is tudósítottam a megyei lapot, tehát bizalommal vagyunk egymás iránt. Ennek dacára sem voltak túl beszédesek, itt érződik, mennyire megrázta őket ez a tragédia – mondja Géza.

szétszakítják a testvéreket

János egyedül nevelte fiait

A fiúk édesanyja részt vett a temetésen, és úgy tudjuk, a legkisebb fiút magával vitte. A két nagyobb fiú marad a szülői házban, nekik a helyi családsegítő gyűjtést szervezett – hozzájuk lehet befizetni a fiúk támogatását, és ők kezelik a befolyt összeget. Pusztavám összefogott, a helyiek segítenek, de ahogy Géza mondja, nem tolakodnak. Bíznak benne, hogy a fiúk megtalálják a helyüket a világban, és bár a testvéreket egyelőre elszakítja egymástól az édesanyjuk, talán hamarosan újra gyakrabban találkozhatnak majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?