INSIDER

Szentkirályi Alexandra: olyan támogatás vár a fiatalokra, mint még soha

A kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra a fiatalokat érintő, 2022-től életbe lépő szja-mentességről beszélt legújabb videójában.
  • Szerző: Ripost

„Bevezetjük a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentességét” – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki ennek kapcsán videóban beszélt a részletekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szentkirályi Alexandra fontos, sokakat érintő támogatásról beszélt (Fotó: Szabolcs László / Ripost)

Szavaiból kiderül, ez a támogatás átlagos kereset mellett évi több mint félmillió forint megtakarítást jelent majd a 25 év alatti fiataloknak.

Magyarországon mintegy 1 millió 16 és 24 év közötti fiatal van – legtágabb értelemben ők a kedvezményezettjei az szja-mentességnek. Ezen belül a csak dolgozók – 2019-ben 288 ezren –, és a tanulmányaik mellett munkát vállalók azok, akik 2022. január 1-től közvetlenül profitálhatnak belőle – fogalmaz Szentkirályi Alexandra.

„A válságkezelés középpontjában a munkahelyteremtés és a beruházások ösztönzése áll, valamint a gazdaság-újraindítási akcióterv által is olyan környezetet teremtünk, ahol érdemes dolgozni. Ezért csökkentjük az adókat a fiataloknak is, hogy minél hamarabb önálló lábra tudjanak állni és ezzel is ösztönözzük őket a munkavállalásra. Mindannyian tudjuk, hogy a karrier indulásakor, a családalapítás előtt vagy az otthonteremtés küszöbén, mennyire fontosak az anyagi alapok. A 25 év alattiak szja-mentessége pontosan ezt az időszakot hivatott támogatni” – összegez a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?