INSIDER

Szentkirályi Alexandra: az iskolakezdést is veszélyeztethette volna az enyhítés

A koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések enyhítése kockázatos lett volna, és akár a szeptemberi iskolakezdést is veszélyeztethette volna – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök este.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte, hogy érvényben maradnak a járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte: míg a környező országokban emelkedik a megbetegedések száma, addig Magyarországon az intézkedéseknek köszönhetően még mindig jók az adatok, „kontrollálni tudjuk a járvány terjedését”.


A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ
MTI/kormany.hu/Botár Gergely
Fotó: Botár Gergely / MTI

Ugyanakkor – az operatív törzs ajánlása alapján – arra jutottak, hogy bármilyen enyhítés, így az ötszáznál több résztvevős zenés-táncos rendezvények engedélyezése is nagyon kockázatos volna – tette hozzá.
Azt mondta, arra készülnek, hogy szeptemberben hagyományos módon kezdődik el a tanév.
A kormányszóvivő megismételte: a nyár a fesztiválok ideje, a zenészek a korlátozások miatt sok fellépéstől elesnek.
A kormány ezért 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a zenészeknek. A keretből garázskoncert-sorozat indul, amelynek felvételeit mindenkinek elérhetővé teszik. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le – tette hozzá.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?