INSIDER

Szellemházzá vált a babáját lefejező nő otthona

Csak horroranyaként emlegetik azt a pásztói nőt, aki 2017-ben, szilveszterkor titokban megszülte negyedik gyermekét, majd egy zsebkéssel levágta a fejét. A Ripost munkatársai most ellátogattak a nő korábbi otthonához, ahol a helyieket is megkérdeztük a szörnyû gyilkosságról. Különös pletykák kaptak szárnyra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Lánccal bezárt kapu, szeméthegy az udvaron, lakatlan épület.  A pásztói házban tavaly még egy háromgyerekes, boldog család lakott.

A család szétszakadt, senki sem él már Pásztón. Az anya csecsemőgyilkosság miatt házi őrizetben van, az apa albérlet hiányában ismerősöknél húzza meg magát, a három gyerek pedig nevelőszülőknél él. Sőt, állítólag a gyerekek sem maradhattak együtt, különböző családoknál sikerült elhelyezni őket.

Ahogy azt a %% is megírta, a 35 éves Mónika 2017-ben, szilveszterkor titokban megszülte negyedik gyerekét a pásztói patak mellett, majd meggyilkolta a csecsemőt.

A feltételezések szerint egy késsel levágta a gyerek fejét. A gyilkosság úgy derült ki, hogy másnap egy kutya bevitte a csecsemő levágott fejét egy közeli házba. A kutya gazdája is elköltözött azóta Pásztóról. A nőt akkor letartóztatták, majd februárban  a bíróság házi őrizetbe helyezte, ami azóta is tart. Lapunk úgy tudja, hogy egy Pásztó környéki településen, az édesanyjánál lakik, házát nem hagyhatja el.

A helyiekben nagyon élénken él még a történet, mindenki emlékszik az esetre. A gyilkosság helyszínének közelében, a patakparton és a piac környékén kérdeztünk meg helyieket. A darabolós nőt egyöntetűen elítélik az emberek.  Mindenki megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy a nőt kiengedték a börtönből.  A legtöbben azt mondták, nem értik hogyan kerülhetett házi őrizetbe egy kegyetlen gyilkos. Van, aki örül annak, hogy nem Pásztóra költözött vissza a nő.

  Már rég nem lakik ott senki, a háznál nyár óta nem láttam mozgást

–mondja egy közelben lakó, aki szerint csak bérelte a család a házat.

„Az eset után egy darabig még ott lakott a nő párja, M. János a három gyerekkel. A férfi augusztusban többször tett fel albérletkereső hirdetést az internetre, valószínűleg nem sikerült megoldani a lakhatását, azért vették el tőle a gyerekeit."

Egy szomszéd utcában lakó idős hölgy szerint a férfinek alkoholproblémái is voltak, inkább ezért nem maradhattak nála a gyerekek.

 „Kár érte, mert amikor nem ivott, rendesen viselte a gyerekek gondját" –mondta.  Tudomása szerint a férfi családja kezdetben segített Jánosnak, de nehezteltek rá, mert meglátogatta Mónikát a börtönben.  Egyes helyiek a nő kiengedésének hírére kezdtek elméleteket gyártani: csak azért engedhették ki, mert kiderült valami, elfogták a tettestársat, vagy a nőt is kényszeríthették a gyilkosságra. Persze, senki sem tud semmit biztosan.

Nagyon sokféle pletyka terjed a kisvárosban a történtekről.

Az egyik pletyka szerint biztosan volt egy szeretője Mónikának. Beszélik, hogy övé volt a gyerek, és mivel hallani sem akart róla, segített a szörnyű tett elkövetésében.  Azt mondják, a szerető miatt nem szilveszterezett akkor a családdal Mónika.

Úgy tudják, az előző napokban összeveszett Jánossal, elment otthonról és baráti körben bulizva várta az újévet.  Mások szerint azóta a DNS vizsgálat kimutatta, hogy János volt az apja a meggyilkolt gyereknek is. 

A rendőrség hivatalosan csak azt erősítette meg akkor, hogy fejet találtak, de a helyiek szerint a város másik részében néhány végtagra is leltek később. A helyiek közül szinte mindenki tud valamit, amit más nem, de csak név nélkül merik elmondani.

Mindenkiben benne maradt a félelem a brutális csecsemőgyilkosság óta, a helyiek nem tartják Pásztót olyan biztonságosnak, mint korábban.  Mivel sokan azt hiszik, hogy volt egy segítője a gyilkos anyának, azt gondolják, hogy a tettestárs szabadon jár köztük.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?