INSIDER

„Nem kellett volna még menned” – barátja búcsúzik a százhalombattai család elhunyt tagjától

A százhalombattai család mind a négy tagját nagyon szerették a helyiek, egyikükről egy rendkívül érzelmes nekrológ született.
  • Szerző: ripost

Szívszorító hírt közölt Százhalombatta polgármestere. Vezér Mihály a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy koronavírusban elhunyt egy százhalombattai család mind a négy tagja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A borzalmas tragédia az egész várost megrázta. A Varga családot mindenki szerette, mert szerény, kedves és dolgos emberek voltak. Először az édesanya, majd gyermekik, nem sokkal később pedig az édesapa is elhunyt a betegségben.

Egy százhalombattai család négy tagja hunyt el

Egy százhalombattai család négy tagja hunyt el
Fotó: Pixabay

Varga Gáborról, az elhunyt fiúgyermekről az egyik barátja érzelmes bejegyzést írt a Facebookon.

„Egyes nagy emberek halálukkor nekrológra érdemesek lesznek. Te igazi nagy ember voltál testestül-lelkestül. Hogyan is kezdjem: alig ismertelek, de az a csodálatos, hogy így is barátomnak tekinthetlek. Az emberek faluhelyen négy helyszínen kerülnek kapcsolatba egymással, az utcát nem számítva: templom, bolt, kocsma, focipálya. A focipályát nem látogattad, én meg a templomot. Maradt a bolt és a kocsma. Soha nem fogom elfeledni találkozásainkat a boltban: Jó reggelt, Misi Bácsi (fiam lehettél volna), szervusz, kedves barátom, hogy vagy? Szkander kézfogás. Mélységes tisztelet volt benned a környezeted irányába. A mai ocsmány világban ennyi bőven elég a barátságokhoz! Szia, Gabi, hova siettél? Rengeteg ember sirat, fáj a hiányod, de tudod, mondtam: alig ismerlek. Csak a környezetemet tudom, mennyire sírnak. (...) Szia, Gabi, hová sietsz? Tavasz van. A focipálya nyárfáján van egy pimasz madár. Be nem áll a szája, nagyon tudja a repertoárt. Rászóltam, gyász van! Letojja. Talán igaza van. Szia, Gabi! Nem kellett volna még menned. Papa még él, Nóta tévét és kézilabdát nézne, de nincs kivel, Gabi! Szia, Gabi! Ha már fent vagy, néznél egy jó kocsmát? Férfiembernek elengedhetetlen. Gubacs Mester! Az élet megy tovább, neked magyarázzam?? Elengedlek. Szia Gabi” – fogalmazott a barát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?