INSIDER

Százezrek nézték, lájkolták, osztották meg március 15-e örömét!

A digitális térben a Fidesz nyerte meg toronymagasan a március tizenötödikei versenyt. A Facebook-oldalukra feltöltött videóikon és képeiken annyi lájk és megosztás látható, mint az összes ellenzéki párt összes feltöltött tartalmán együttvéve.
  • Szerző: Ripost

A pártok megemlékezéseit dokumentáló fotókon jól látható, hogy a Békemenet több százezres közönségét megközelíteni sem tudta az ellenzék március 15-én. Ugyanez a következtetés, ha a pártok és a jelöltek facebookos feltöltéseit vesszük szemügyre. A magyar nyelvű Facebookon is óriásinak számító számokkal találkozhatunk Orbán Viktor Facebook-oldalán látható, a Békemenet közönsége előtt elmondott beszédéből készült videó statisztikáit elemezve. A számokat megnézve egyértelmű, hogy a pártok március 15-i megemlékezését a digitális térben a Fidesz nyerte meg toronymagasan: Facebook-oldalukra feltöltött videóikon és képeiken annyi lájk és megosztás látható, mint az összes ellenzéki párt összes feltöltött tartalmán együttvéve.

Elképesztő nézettsége van Orbán Viktor Békemenetes videójának a Facebookon. Eddig több mint 14.000 megosztás, 1,4 millió elérés, 715 ezres nézettség és 30 ezer lájk szerepel alatta.

 

A miniszterelnök beszédéről szóló képgaléria is nagyot megy a közösségi oldalon, a képsorozatra eddig 3 ezer megosztás és 25 ezer lájk gyűlt össze.

A pártok közül a Fidesz-videókon, és az Orbán-beszédből készített mémeken is hatalmas nézettségi és megosztási számok vannak.

Az egyik legnézettebb az a videó, ahol egy drónfelvételen láthatjuk, mekkora tömeg volt a Kossuth téren és a környező utcákban. A videót 261 ezren nézték meg eddig, 4600 ember osztotta meg, és 14 ezer lájkot söpört be.

A tömeget a Margit körúton megmutató drónvideó is elnyerte a közösségi oldal felhasználónak tetszését. Ezt a videót 294 ezren nézték meg, 10 ezren lájkolták, és pontosan 5555-en osztották meg.

A Fidesz facebook oldalának az a fotója eddig a legsikeresebb, amelyre Orbán beszédéből az alábbi mondatokat szerkesztették rá egy fotóra:

"Magyarok! Magasba a zászlókat! Menjünk és harcoljunk! Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! Fel, győzelemre!"

Ezzel a képpel találkozott a hírfolyamában 420 ezer ember, 17 ezren lájkolták is, és közel 3500 ember meg is osztotta azt.

 

A második legsikeresebb kép, melyen az áll,

"Harcolni fogunk az ellen, amit Soros György birodalma Magyarországgal tenni akar. Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!"

Ezen a képen közel 10 ezer lájk, és közel 1600 megosztás szerepel.