INSIDER

Szadista szórakozik a budapesti bölcsisekkel

Padokkal torlaszolják el a bölcsisek ajtaját és rajzszögeket ragasztanak a játékaikra. A Ripost információi szerint egy fővárosi bölcsőde és egy vagy több lakó között dúlhat a harc a belsőkertért. A helyzet odáig fajult, hogy egyesek a gyermekek testi épségében is kárt okoztak volna, ha nincsenek a szemfüles óvónők.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő esetek sora árnyékolja be a főváros IX. kerületében található Lepke-lak Családi Bölcsőde apróságainak és munkatársainak életét. A %% információi szerint az intézményt vezető Geicz-Molnár Szilvia és kollégái évek óta küzdenek a bölcsinek is helyet adó társasház néhány lakójával, akiket borzasztóan zavarnak a gyerekek. Ráadásul valakik mindent megtesznek azért, hogy a hatalmas, zöldülő belsőkertből kiüldözzék a bölcsiseket.


– Hihetetlen ez az egész!

Évekkel ezelőtt a párommal hoztam létre ezt a családi bölcsödét, amiben két kis csoportot vezetünk. Ezekben maximum 7 gyermek lehet, akik 1-3 éves korig vannak nálunk. Amikor elindultunk, rengeteg itt élő volt a segítségünkre, ám olyanok is akadtak, akik rossz szemmel néztek ránk. Miután voltak, akik szóvá tették, hogy hangosak a gyerekek, ezért változtattunk a „menetrenden”, hogy mindenkinek jó legyen. Az új rendszer szerint már nem egyszerre visszük ki a két csoportot, hanem felváltva, a délelőtti órákban – meséli lapunknak Szilvia, aki azt hitte, megoldották a problémát, ám egyre furcsább dolgok történtek.


„Az egyik alkalommal bekopogott az egyik lakó, hogy az udvaron hagyott játékok nagy része eltűnt. A férjem egy apukával gyorsan körbeszaladt a környéken, hátha nyomára bukkan az ellopott játékoknak. Egy részüket szerencsére megtalálták a közeli téren. Ezután jött a következő sokk! Amikor vittük volna ki a gyerekeket a belső udvarra, az ajtónkat eltorlaszolták. Kiderült, hogy vas padokat húztak a kijáratunk elé… Ekkor már egyértelmű volt, hogy valakinek vagy valakiknek nagyon szúrjuk a szemét.” 

Ugyanakkor az elkövetők a héten még messzebbre mentek, a gyerekek szabadtéri játékaira ugyanis pillanatragasztóval rajzszögeket ragasztottak, amivel komoly sérüléseket is okozhattak volna.
„A megszokott időben vittük le az udvarra a gyerekeket.

A kicsik persze rögtön felültek a motorokra és már indultak is velük játszani. Amikor két fiú felpattant a motorokra, akkor vettük észre, hogy valami nincs rendben… Felállítottuk őket és a pelusukból szedtük ki a rajszögeket!  Az volt a szerencsénk, hogy az egyik kislány, akin nincs pelenka, nem a motort választotta, hanem a hintát, ő nagyon megsérült volna. A nevelőink is nagyon megijedtek, félnek lehozni a gyerekeket, mert nem tudják, hogy legközelebb mi vár rájuk az udvaron. Ja, a labdáinkat is szétvágták” – mondja felháborodottan.

Kíváncsi vagy, mi történt ezután? S mit mond a által megkérdezett ügyvéd a rajzszöges akcióról? Akkor keresd a csütörtöki napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?