INSIDER

Sűrítik a temetői járatokat

Szombattól sûrûben járnak a temető felé közlekedő járatok, és rendkívüli járatokat is indít a Budapesti Közlekedési Központ. Ugyanakkor arra kell számítani, hogy a behajtást és a parkolást a legtöbb helyen korlátozzák.
  • Szerző: Ripost

Érdemes tájékozódni a közlekedési lehetőségekről, mielőtt valaki temetőlátogatásra indul.

A korábbi évekhez képest a fővárosban a legfontosabb változás a rákoskeresztúri Új köztemető megközelítése, mert a Fiumei úton felújítják a villamosvonalat.

  A sírkertet legegyszerűbben a 2-es metró Örs vezér téri és a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B busszal lehet elérni. Aki viszont Kőbánya felől érkezik, az továbbra is választhatja a 37-es villamost.

A legtöbb fővárosi temetőhöz különjáratot is indítanak, az oda vezető meglévő járatokat pedig sűrítik.

A farkasréti temető például a Keleti pályaudvarról a 8B különjárattal érhető el, a Déli pályaudvarról pedig a sűrűbben közlekedő 59-es villamossal. Az Óbudai temető felé 118B néven indul különjárat, a megyeri temető felé pedig a 30B különjárat. Az óbudai temetőhöz 118B jelzéssel indul különjárat. A Fiumei úti sírkertet a 28-as és 37-es villamossal, valamint a 28-as pótló busszal is meg lehet közelíteni.

Az autóval érkezőknek is érdemes tájékozódniuk, mától a temetők környékén sok helyen változik a közlekedési rend.

Az Újköztemetőbe, a Farkasréti, az Óbudai, az Erzsébeti, a Megyeri és a Rákospalotai temetőbe pénzért be lehet hajtani, a főváros többi temetőjébe csak korlátozással, néhány helyre egyáltalán nem lehet autóval bemenni.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?